3 daily things that make me happy

The secret to having it all is knowing you already do.

Dagen började med att bussen krånglade, när jag var på väg till praktiken tidigt på morgonen. När den väl anlände visade det sig att det hade vart så kallt under natten att elektroniken hade frysit sönder. Om det nu ens är möjligt? Dörrarna gick inte att öppna, förutom dörren längst fram, de kunde inte höja och sänka bussen för att det skulle vara lättare att ta sig in och ut. Dessutom fungerade inte "Stopp" knapparna. Denna resa var gjord för att bli intressant.

Chaffören sa åt passagerarna att ropa "STOP!" när det blev dags att kliva av. Sedan satte han bussen i rullning. Vi guppade fram på den tjockt snöklädda vägen, i vår fallfärdiga buss och då och då skrek passagerare till för att få bussen att stanna. Jag kunde nästan inte hå¨lla mig för skratt när flera av passagerarna råkade ropa i kör. Det var även barnvakgnar och rullatorer som skulle av och på. Det blev en sammarbetsövning delux sådär klockan 06 på morgonen. Jag tyckte själv att resan var oerhört rolig. Men jag tror inte många skulle hållt med mig. Men man får ta saker och ting för vad de är, tänker jag, och så får man strunta i det där man hade föreställt sig. Vi kom fram i alla fall!

Nu sitter jag på bussen på väg hem igen och dagar som denna får mig att fundera över min vardag och vad lyckligt lottad jag är som får göra det jag tycker om. Vi får se väldigt mycket på praktiken, saker vi aldrig har kommit i kontakt med förut och vi pressas hårt för att vi ska lära oss så mycket som möjligt. I stora hela, är den verksamhetsförlagda utbildningen inte så lång. Men det får mig att uppskatta de dagliga sakerna som jag egenligen tar för givet.

1. Det första är att skratta. Den undebara känslan när man fylls av lusten att bryta ut i ett stort, helhjärtat asgarv. En sån där skrattattack som får magen att vika sig och kinderna att värka. Dessa ögonblick är de mest underbara stunderna. Jag har fått uppleva några på prkatiken, då sjukvårdspersonalen har brytit ut i sån skrattattack att de har klappat i borden och tårar har runnit i högonvråna. Det är nog det bästa med praktikplatserna jag har hamnat på, gemenskapen. Och den är det viktigaste redskapen de har i deras arbete.

2. Nummer två är alla lugna stunder. Att få sätta sig ner och njuta an en kopp varmt te är verkligen en riktigt skön stund på dagen. Speciellt när jag har tidiga morgonpass eller sena kvällspass. Då får man en chans att stanna upp, tänka och antingen vakna (på morgonen) eller varva ner (på kvällen). Detta gick jag in lite mer på, när jag skrev om min favoritstund på dagen.

3. Nummer tre är telefonen. Detta kanske låter lite tragiskt men oj vilken bra och unik uppfinning det är. Jag bor ju här i Falun, själv, för tillfället och eftersom jag spenderar all min tid med min utbildning, praktik och skolan, kan det bli lite ensamt ibland. Att kunna ringa och prata med mina nära är en möjlighet som jag tar alldeles för förgiver ibland. Och att ha dem i min närhet har blivit viktigare för mig nu än någonsin tidigare. Så egentligen är nummer tre mina nära och kära.

Bild från en mysig tjejkväll med bästa Jossan och Bella.

Det här är saker som har funnits i min vardag sedan alltid. Men det är inte självklart och ingenting man borde ta för givet. Under min utbildning har jag blivit allt mer medveten om att detta kan försvinna inom loppet av en sekund och det är viktigt att uppskatta det man har! Därför tänkte jag uppmana er till att tänka ut tre dagliga saker som gör dig glad. Skriv gärna här under ifall du vill dela med dig!

Hoppas du får en fantastisk kväll!

#Nouw30DayChallenge​

Petra Elisabeth

Follow me on: Facebook | Nouw | Instagram

  • Winter

Gillar

Kommentarer