3 tips för en heldag av fotografi

I detta inlägg får ni ta del av mina planer inför min brors student samt mina 3 bästa tips för en heldag av fotografi och film! Bilderna hittar ni här!

Godmorgon mina vänner!

Igår gjorde jag i ordning, bokade biljett, packade och fixade för att kunna åka ner till Stockholm efter arbetspasset idag! Det ska bli riktigt härligt! Jag kommer gå direkt till tåget ifrån sjukhuset och beräknas vara framme i Stockholm Central vid 20 tiden idag.

Vad är planen för helgen?

Kvällen idag kommer gå åt till att förbereda inför min brors student imorgon. Det är mycket som ska fixas och ett av de viktigaste momenten är ju såklart kameran! Haha. Jag ser nästan mer fram emot hans student än vad jag gjorde för min egen och jag har förberett så att jag ska kunna dokumentera hela dagen. På själva dagen har jag bara planerat att följa med och se vad som händer. Det är min brors dag och vad det än är han än vill göra, kommer jag hänga på.

Mina 3 bästa tips för en heldag av fotografi och film!

1. Det absolut viktigaste, enligt mig, är att ta med ett extra batteri. Kamerorna dör ifall man använder dem och jag vill ju inte riskera att missa det bästa på hela dagen!

2. En bra väska. Kameran är inte det lättaste att gå runt och bära på, det kan vara ganska bökigt och otympligt, vilket gör att man lämnar dem hemma. Därför är det bra med en väska som passar de aktiviteter som man planerar att utföra den dagen.

3. En blixt med tillhörande extrabatterier. I vårt kära land blir det mörkt och det är oftast då det börjar bli dags för de roligaste bilderna. En blixt är att rekommendera för att kunna fotografera, även fast det blir mörkt. Ifall man inte är särskilt van med att hantera blixt kan jag rekommendera att ta med en ändå! Oavsett ifall du kör på grundinställningar och chansar, blir det oftast bättre bilder än med ingen blixt alls.

Vad har ni för tips när det kommer till fotografering?

Glöm inte att gå in och följ mig på instagram för att kunna följa med under dagen via instastory!

Hoppas ni får en underbar dag!

Love! Petra Elisabeth

Petra Elisabeth

Follow me on: Facebook | Nouw | Instagram

Gillar

Kommentarer

nathaliesvardag
nathaliesvardag,
Harmoniska bilder. Behöver logga in för att se fler foton och det gör jag definitivt när tid finns. Vad använder du för kamera? Jag hade senast en Nikon d90 som jag sen använde dagligen på autoinställning.. tappade inspiration. Nu blev jag faktiskt sugen på en ny kamera. Kram
nouw.com/nathaliesvardag
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Tack så mycket! Välkommen tillbaka ☺ Jag började med en nikon D90 som jag fortfarande har kvar. Nu fotar jag mest med en Sony A 6000 som är så sjukt bra! Bästa kameran jag någonsin haft. Jag fotar på manuell men det är någonting man lär sig efter ett tag. Vad roligt att du fann inspiration till att fota! Kika gärna in här igen. Det är bara att fråga ifall du vill att jag ska förklara något 😊 Kram!
nouw.com/petraelisabeth
Bra tips!! Kram! ♡
acinorev.blogg.se
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Tack så mycket! Hoppas du får en underbar fredag 😊 Kram!
nouw.com/petraelisabeth
boudreejulia
boudreejulia,
Så bra tips! Ska tas med vid nästa fotografering
nouw.com/boudreejulia
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Vad roligt att du gillar den! Hoppas du blev lite inspirerad till att fota. 😊
nouw.com/petraelisabeth