365 dagar: 13

Jag tänkte ta vid där mitt förra inlägg slutade. Jag var på tunnelbanan med backgammon under armen och med en burk salsa i handen. Målet var en kväll hemma hos Saga och jag susade genom tunnlarna under Stockholms stad i full fart.
Zake och Saga hämtade upp mig med bil när jag var framme i Farsta och när vi var framme bjöd Saga på en makalös vegoburgare medan jag plockade fram brädspelet.
Vi egnade kvällen åt att se på film, spela spel, söka hotell och flyg för årets resmål, innan vi övergick till att se på matlagningsprogrammet ”The final table” på Netflix (rekommenderar starkt) och läsa kontaktannonserna i ”Mitt I” tidningen. Gud vad vi skrattade mycket igår kväll!
Idag vaknade jag på Sagas soffa och medan jag mornade mig skrollade jag på mobilen. Inte långt senare hörde jag Saga ropa ”Godmorgon!” Inifrån sitt rum följt av den mest underbara meningen i världshistorien: ”Vill du ha pannkakor till frukost?”. Ehm...JA!
Det blev en lugn söndag. Vi har spenderat hela dagen åt att se på film och prata ekonomi (av någon anledning). Men vi kom fram till det här:

1. Appen Dreams verkar vara den ultimata sparupplevelsen. Vem hade kunnat trott att det kunde vara roligt att inte göra av med pengar. Har du inte denna app så borde du kolla in den.

2. Vi ska börja med att spara varje dag. Det här innebär som så att varje dag för man över en liten summa till ett sparkonto. Det här är en summa som representerar till exempel lunchen man skulle köpt ute den dagen, en kaffe på ett fik eller en tidning.

Det här är sparschemat:

Måndag: 14 kr

Tisdag: 28 kr
Onsdag: 42 kr
Torsdag: 56 kr
Fredag: 70 kr
Lördag: 84 kr
Söndag: 98 kr
Tanken är att dessa små summor som man spar varje dag ska samlas ihop och sedan spenderas på att resa!
I alla fall. När dagen hade börjat övergå till kväll var det dags för mig att börja röra mig hemåt. Saga och Zake skjutsade mig till bussen och det var då vi upptäckte att det hade börjat snöa.

Nu är jag hemma igen och middag står på schemat. Jag har nog blivit inspirerad av det där matlagningsprogrammet för på bordet framför mig ligger allt från grönkål och morötter till potatis och halloumi. Men det ska bli riktigt gott.

Hoppas att du har haft en underbar helg!
#365dagar

Petra Elisabeth

Follow me on: Facebook | Nouw | Instagram

Gillar

Kommentarer