365 dagar: 36

Jag hittade en Quote:

”Kindness is like snow, It beautifies everything it covers”
Det är en sån där text som träffar mig rätt i hjärtat då den beskriver min dag till punkt och pricka. Du förstår, denna dag har vart riktigt tuff, fysiskt. Jag har kämpat i snön, halkat runt på den isklädda gatan och sprungit i trapporna, upp och ner, upp och ner. Mestadels har det berott på den otroliga mängd snö som föll under helgen som var.
Jag har haft några speciella möten idag som jag ville berätta om. Det är såna möten som sprider ljus i mörkret eller tinar ett fruset hjärta, om man så vill. Det är några möte som har fått mig att le och som har gjort min dag lite extra speciell.
1. Jag har sett främlingar stanna sin bil vid vägkanten för att hjälpa ett par att skotta ut deras bil som hade blivit in-plogad vid trottoarkanten. Sedan hjälptes de åt med att knuffa på medan föraren gasade för fullt för att komma över den sista snöhögen. De pustade ut, skrattade lättat och tackade varandra för en bra insatts.
2. Jag har sett en ung man hjälpa en gammal dam med matkassarna över vägen så att hon inte skulle halka i de stora snödropparna som täckte vägen. Han höll de båda matkassarna i ena handen medan han stöttade damen med den andra. Hon var så tacksam när de hade kommit över till andra sidan.
3. Jag fick en hostattack i ett trapphus när jag precis hade anlänt till den översta våningen. Jag stannade, hostade så att tårarna rann och delade ut posten dit den skulle. På vägen ner stack en man ut huvudet genom dörren med ett glas vatten i handen. Han hade hört min fina hostattack och ville hjälpa till. ”Jag kan nog inte ens föreställa mig hur tufft det måste vara för er brevbärare nu i det här vädret” sa han tacksamt.
4. Denna lilla katt som jag mötte i ett trapphus idag. Det är något med djur. De visar en sån otrolig kärlek till oss människor. Sålänge man är någorlunda snäll så ger de en allt de har. Denna lilla katt följde med mig upp längs alla trapporna i huset. Sedan följde den med mig ner. Så jag bestämde mig för att hälsa och klappa den innan jag fortsatte. Tack vare denna lilla katt fick jag en liten paus under en tung dag. En paus jag antagligen inte hade tagit annars. Dessutom bjöd den på en härlig kelstund.
Dessa små möten har spridit en värme i mitt hjärta under dagen. De har fått mig att le trotts all halka. Skratta medan musklerna värkt av ansträngning och tralla för mig själv medan jag har plockat med alla tunga tidningar. Tänk vad små snälla handlingar kan sätta sin prägel på en hel dag. Tack till dessa underbara människor!
#365dagar

Petra Elisabeth

Follow me on: Facebook | Nouw | Instagram

  • Winter

Gillar

Kommentarer