365 dagar: 44

Idag har det vart en helt underbar dag, bortsätt från någon incident som jag kommer berätta mer om om ett litet tag. Det har var solsken och varmt och idag har det verkligen känts som vår.
Jag plockade på mig alla mina vanliga lager av kläder när jag skulle ut och dela post efter lunchen. Jag som har delat post i ett par långbyxor och en tjocktröja hela vintern, till och med i flera minusgrader, fick en chock att det varma vädret. När jag kom fram till mitt första stopp plockade jag av mig mössa och halsduk, vinterjacka och underställ. Sedan var jag redo att börja springa i alla trappor. En hel sidoväska gick åt till att frakta alla mina vinterkläder. Ja, våren kanske är på gång ändå?
Dock hände en liten incident när jag cyklade ut från kontoret. Värmen tinade inte bara upp mina frusna fingrar och tår idag, utan också alla snöhögar som har bildats längst vägarna. Det har bidragit till stora vattenpölar i varje grop och när jag susade fram på en cykelbana längs en bilväg kom en stor familjebil och brummade rakt ner i en av vattenpölarna och skickade en stor, brun flodvåg över mig. Jag tvärnitade och slog ut med händerna i något som skulle betyda ”du kan inte mena allvar?!”. Jag fick ett snabbt svar av de två bilarna som kom susande efter och ytterligare två vågor sköljde över mig. Jag sänkte händerna och kollade surt efter dem. Jag såg antagligen ut som en sur, dränkt katt.
Jag körde in på en parkering för att skaka av mig allt vatten och hindra mig själv från att ge upp hela dagen och åka hem. Sedan fortsatte jag framåt med ett par plaskblöta fötter och dyngsura byxor.
Det låter kanske lite hemskt men det var tur att det vad så pass varmt ute. Fartvinden plus den skinande solen hade snart gjort att jag hade glömt mina blöta kläder. Och vips som det vad vad jag slukad av min ljudbok som tog upp all min uppmärksamhet. Det visade sig bli en riktigt bra dag!
Nu sitter jag här på tunnelbanan med min bok uppslagen i knät, på väg hem till mina föräldrar. Jag ska låna deras bil igen då jag och Andreas ska iväg och titta på en lägenhet imorgon efter jobbet. Antagligen är det inget som vi kommer få/ta men det blir en mysig utflykt till en fin plats!
#365dagar

Petra Elisabeth

Follow me on: Facebook | Nouw | Instagram

Gillar

Kommentarer