365 dagar: 51

Dagarna skämmer bort oss allt mer. Det känns som om det var evigheter sedan jag såg solen sist. Nu har den blå himlen och den bleka solen visat sig flera dagar i sträck.

Något som jag upptäckte förra hösten var att mitt favorit rum i min lägenhet var köket. Jag vet att jag har sagt det förut men det har tillkommit några nya läsare här sedan sist, så jag tyckte att det var värt att nämna igen. Solen går upp i öst, som är vid det vänstra fönstret på bilden. Sedan lyser det in i lägenheten hela dagen tills den går ned i väst, i utkanten av det högra fönstret. Det innebär att min lägenhet är fylld med solljus hela dagen.

Idag visade temperaturen 16 grader ute på fönsterkarmen. Jag öppnade fönstret för att släppa in solens varma strålar och lite frisklufts, då temperaturen tickade mot 26 grader inne i lägenheten. Jag satt vid köksbordet hela morgonen och njöt av den varma solen. Ifall jag blundade kunde jag nästan föreställa mig att det var sommar.

En annan sak som jag tycker så mycket om med de allt längre dagarna och det vackra ljuset som sipprar in genom mina stora fönster, är att man kan se vattenångan dansa i solens sken. Det blir så mycket roligare att göra mat när allt ser så fint ut.

Jag plockade fram min kamera så fort jag såg solstrålarna ta form i det dunstande vattnet som rörde sig mot taket. Jag blev så distraherad av allt som såg så vackert ut att jag helt glömde bort mina vegobullar som stektes i pannan på spisen. Det var inte förrän jag kände dofterna av bränt som jag kom på att jag kanske skulle ska om i pappan också.

Tillslut var lunchen klar. Jag satt och njöt av solskenet länge. Det har vart en lugn dag här hemma från soluppgång till solnedgång. I kväll ska jag fortsätta på några avsnitt och Game of Thrones och fortsätta att ta det lugnt, haha. Det är en sån vecka den här veckan. En lugn en. 

#365dagar

Petra Elisabeth

Follow me on: Facebook | Nouw | Instagram

Gillar

Kommentarer