365 dagar: 67

Det blev en liten förfrukost på vägen till jobbet den här fredagen. Jag var ute genom dörren redan innan klockan 07 på morgonen. Planen var att ta det lugn på jobbet, äta frukost och göra mig i ordning innan det var dags att starta dagen.

Men det är fredag, vilket innebär sista arbetsdagen på veckan, sen är det dags för helg! Och det ska bli så skönt med helg.
Jag ska åka hem till mina föräldrar ikväll, sova där och Jag funderar på att stanna där in på nästa vecka. Det var så länge sedan.
Men det viktigaste av allt. Det är internationella kvinnodagen idag! Den här dagen är minst lika viktig som morsdag, farsdag eller ja, Påsk och andra högtider. För mig är det en dag att uppmärksamma alla starka kvinnor där ute. De som vågar kämpa för sin och andras rätt, de som vågar vara sig själva och de som står upp för vad de tror på. Men det är också en dag att minnas alla de kvinnor som har kämpat och offrat så mycket för att vi ska kunna leva som vi gör idag. För det är jag evigt tacksam.
Jag tror att den här dagen är lite extra viktig för mig på grund av de kvinnor jag har i min omgivning. Jag har mina morföräldrar och deras historier. Hur de har brutit mot normer, följt sina hjärtan och vågat skapa sina liv. Jag har min mamma och Sagas mamma (min gudmor) som visar vägen, guidar mig och inspirerar mig att våga följa mitt hjärta. Sen är jag omringad av många starka kvinnor i min egen ålder. Jag har haft tur att fått träffa så fina vänner som peppar, står upp och finns där för varandra. De inspirerar mig varje dag.
Alla dessa kvinnor gör att jag själv känner mig både lite starkare och lite modigare. Idag tänker jag på dem.
#365dagar

Petra Elisabeth

Follow me on: Facebook | Nouw | Instagram

  • Spring

Gillar

Kommentarer

Monica
,
Tack Petra, du är själv en stor inspirationskälla!