Artwork i hemlighet

Idag tänkte jag publicera en ny detalj om mig själv som du kanske inte visste. Du som läser det här vet nog att jag tycker om att fotografera vid det här laget. Om inte, välkommen till min blogg! Men visste du att jag är mer lagd åt det konstnärliga håller än så?

För flera år sedan, 9 år sedan om jag ska vara korrekt, drabbades jag av den där berömda svininfluensan. Jag var 14 år gammal och låg hemma till sängs i 5 veckor med hög feber och onaturlig trötthet. Detta var otroligt tråkigt och på den tiden fanns inte Netflix och såna där moderniteter som finns idag. Därför behövde jag någonting annat att göra när alla mina DVD-filmer var utslitna. Jag började därför att måla.

Till en början färglade jag gamla målarböcker jag hittade i ett bortglömt skåp i mitt rum. När de var sluta började jag måla maskeradmasker i olika mönster. Tillslut började jag försöka måla mer avancerade saker som faktiskt liknande någonting. På dessa 5 veckor la jag knappt ifrån mig mitt ritblock.

Efter detta har jag fortsatt måla till och från hela tiden. Ofta börjar jag med det igen så fort jag har vart ledig ett tag och denna gång var inget undantag. Jag började måla igen nere på Öland när jag hittade några blyertspennor och ett gammalt aquarelle block i ett av skåpen i stugan. Jag tror det är över 2 år sedan jag målade innan dess. Jag har ju inte vart riktigt ledig på vääääldigt länge. Så att sätta mig ner med ett block framför mig var underbart!

Jag tog ner mina saker till stranden och satt i en solstol och målade allt jag kunde finna inspiration till i min omgivning. Sedan satt jag bara där och använde min fantasi.

För mig är det väldigt avslappnande och mentalt uppbyggande. att lyssna på lugn musik och skapa någonting från grunden med penna och papper. Jag har egentligen alltid gillat det men så fort vardagen kommer igång hamnar detta i skymundan från allt det där man "måste" göra. Men denna gång tänker jag inte låta det här försvinna i högen av det jag "helt enkelt inte hann med". Denna gång ska jag försöka hålla kvar vid det här. Därför har jag skapat ett nytt instagramkonto där jag tänker lägga upp bilder på det jag målar, bara för skoj skull. Jag länkar till den här. En så länge finns inte särskilt många bilder men jag kommer nog fylla på där allt efter som. Det ska i alla fall bli roligt att göra någonting av mina tekningar. Hittills har jag bara målat i hemlighet.

Jag tänkte avluta det här inlägget med att dela med mig av en bild jag målade igår kväll. Det är en blyerts skiss av en fyr på toppen av en klippa som lyser upp den mörka himlen och visar vägen för båtarna ute till havs. Jag blev faktiskt riktigt nöjd!

Vad tycker du? Ser du vad min blyertsskiss föreställer?

Petra Elisabeth

Follow me on: Facebook | Nouw | Instagram

Gillar

Kommentarer

erikae
erikae,
Så vackert <3
nouw.com/erikae
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Maria ,
ååååå va fin , kan du rita av bilder? tänkte om jag har en fin bild på sune du kan rita av ?
www.iahoglund.blogg.se
Maria ,
ååååå va fin , kan du rita av bilder? tänkte om jag har en fin bild på sune du kan rita av ?
www.iahoglund.blogg.se
Lillan Kind,
Åh så fint du målar!😃 Jag riktigt känner trivseln när jag läser ditt inlägg, för jag målade mycket under många år. Men precis som för dig kom vardagens alla måsten ivägen, och tillsist hade jag inte målat på flera år. Men visst ger det ett välmående att skapa något, och att lyssna på fin musik samtidigt. Hoppas att du fortsätter att hitta tid och inspiration för målandet😊
varapavag.se
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Tack så mycket! 😃 Jag känner verkligen igen mig i det där. Jag tycker verkligen om det men det är alltid saker som kommer före när vardagen sätter igång. Jag håller verkligen med dig i vad du skrivet. Tack så mycket, jag hoppas verkligen det jag med 😃
nouw.com/petraelisabeth
Denevigaresenären
Denevigaresenären,
Jag är så imponerad! 😳🙌🏻🙌🏻 Så himla bra du är! WOW! 😍😍😍
nouw.com/denevigaresenären
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Tack så mycket! Vad glad jag blir 😃
nouw.com/petraelisabeth
Gunilla Guggie Vinghed
,
Du är otroligt begåvad. Det är fanrastiskt vackra målningar. Den med fyren blev jag extra imponerad av. Den riktigt vibrerar av mystik! Sluta för guds skull inte med att måla!!
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Tack så mycket! 😃 Vad glad jag blir! 😃 jag målar helst med blyerts men skulle verkligen vilja måla med fäsk så testar mig fram lite med det också haha. Men jag ska verkligen försöka hålla i det 😃
nouw.com/petraelisabeth
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Asså wow du är så himla grym ju! Det är så rogivadne att bara sitta och måla med musik i bakgrunden 😊
nouw.com/sofialissmyr
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Tack så mycket! Vad glad jag blir! 😃 Så sant, håller med totalt! 😃
nouw.com/petraelisabeth
josefinemaritkemell
josefinemaritkemell,
Åh så fint! 😨😍
nouw.com/josefinemaritkemell
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
moiii
moiii,
Vad du är bra! 😃
nouw.com/moiii
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Tack så mycket! 😃
nouw.com/petraelisabeth
sweetwords
sweetwords,
Men fyvale för svininfluensan, men så vackert du målar, waow
nouw.com/sweetwords
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Ja, kunde inte sagt det bättre själv. Tack så mycket! 😃
nouw.com/petraelisabeth