Att bygga en veranda Del 1

Just nu pågår ett byggprojekt här på Öland som kommer pågå ett tag. Vi håller på att bygga en ny, stor veranda!

Denna dag kommer fortsätta som gårdagen slutade. Vi ägnade hela gårdagen åt att riva vår veranda till stugan och bygga upp en ny. Vi mätte, räknade, bankade och slog för att få till en snygg veranda efter konstens alla regler. Och nu har vi kommit så lång så att det ser ut exakt som innan vi rev verandan från första början. Fast med nya plankor, haha!

Planen är att verandan ska bli större och få ett snyggt trappsteg som löper längs hela verandan så att man lätt kan ta sig upp på den från alla håll. Det kanske är svårt att se vad jag föreställer mig men jag kommer visa resultatet när det är färdigt.

Gårdagen gick ut på att bygga en bra grund och fylla på med nya, fräscha plankor på "huvudverandan". Dagens uppdrag är att bygga ut och försöka att göra det stora trappsteget.

Efter en heldags jobb igår skulle vi ut och springa. Eller, ja, jag övertalade mamma och pappa om att vi skulle springa. Men det var också då jag insåg att vi egentligen hade ägnat hela dagen åt ett stort styrkepass. Jag var helt slut i benen! Jag som kan springa tre varv runt ängarna här, ca 8 km. Var helt färdig efter 5. Mjölksyran sprutade i mina lår och rumpan och jag pressade mig själv för att inte ge upp innan jag kom tillbaka till stugan igen.

Efter detta tänkte jag igenom vad vi egentligen hade gjort under dagen. Vi hade gjort några hundra squats när vi hade böjt oss ner för att lyfta upp ännu en planka. Vi hade tränat armar och rygg när vi sedan lyfta plankorna över huvudet för att vända och vrida på dem så de hamnade på plats. Vi hade gjort så många höga knän när vi gått upp och ner på verandan. Sedan följer alla andra moment som görs med både hammare och såg. Ja, ett riktigt styrkepass helt enkelt, utan att vi ens hade tänkt på det. Inte konstigt att jag är lite mör i musklerna.

Solen lyste hela dagen, det var varmt och det var fridfullt. Verandan växte fram med härlig fart och innan vi visste ordet av så kunde vi gå ut och äta frukost på verandan i morse. Det var en riktigt härlig dag igår och nu kan jag inte bärga mig för att se hur verandan kommer bli när den är klar.

Med det sagt ska jag byta om och gå ut för att hjälpa till där ute. Mina föräldrar har redan börjat men jag ville uppdatera er först på vad som händer. Men nu är det dags att börja ännu en ny dag!

Vad har du för planer för dagen?

Petra Elisabeth

Follow me on: Facebook | Nouw | Instagram

Gillar

Kommentarer

sandra,
dedär kommer bli sååå snyggt 😃
www.teamkjellstrm.blogg.se
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Tack! Jag hoppas det. Vi får se haha 😃
nouw.com/petraelisabeth
Jennie,
wow va duktiga! kommer säkert bli super fint 😍
beautyela.se
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Tacks å mycket! Jag hoppas det 😊
nouw.com/petraelisabeth
Emmaengstrom
Emmaengstrom,
Så spännande men vilket jobb! 😃
nouw.com/emmaengstrom
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Haha, jo. Det är verkligen mycket jobb! 😃
nouw.com/petraelisabeth
Lexochlogan
Lexochlogan,
visst är det kul att bygga, efter 2 dagar borta i Kivik är vi hemma igen och skall fortsätta med vår altan på baksidan med
nouw.com/lexochlogan
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Det är så roligt att bygga. Älskar att snickra och hamra (i risk att låta lite blåst). Härligt! Får man se resultatet sen? Så spännande att se varandras projekt växa fram 😊
nouw.com/petraelisabeth
theamartinsson
theamartinsson,
Vi blev precis färdiga med vår veranda på framsidan, så skönt när allt är färdigt! 😊
nouw.com/theamartinsson
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Åh så spännande! Jag gick in på din blogg och kollade och det blev ju så snyggt! Ser fram emot att se före och efter bilder sen 😃 Hoppas vår veranda blir lika fin 😊
nouw.com/petraelisabeth
moasimborn
moasimborn,
Vilken känsla! 😍 själv hjälp till att bygga en veranda för några år sedan
nouw.com/moasimborn
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Härligt! Allt går ju så mycket fortare när man är fler. Vi har hållt på i 2 dagar (om man räknar med planerandet och införskffandet av saker så har det gått fler) men det hade tagit såå lång tid ifall man hade behövt göra allt själv 😊
nouw.com/petraelisabeth
liinneajlyttinen
liinneajlyttinen,
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Wanderlust by Jona,
Åh så härligt med en veranda! Kan tänka mig att den kommer bli helt fantastisk när den är klar! 😃
wanderlustbyjona.com
Michelle,
åh vad roligt 👏🏻
www.michellefrandell.blogg.se
Michelle,
åh vad roligt 👏🏻
www.michellefrandell.blogg.se