Att dansa i morgondimman

Av någon anledning vaknade jag kl 04:30 i morse och kände mig utvilad. Jag satte mig upp i sängen, gnuggade mina sömniga ögon och lyfte på gardinen som hängde över fönstret för att se hur den nya dagen skulle forma sig. Det var fortfarande mörka skuggor på allt där utanför eftersom solen inte hade gått upp än. Men det verkade som att det skulle bli en varm och solig dag, denna dagen också.

Precis när jag skulle släppa ner gardinen igen och lägga huvudet på kudden, såg jag något virvla i ögonvrån. Jag stannade upp mitt i rörelsen och fokuserade blicken. Det var då jag såg den tunna dimman som slingrade sig på gräsmattan utanför fönstret. Jag tittade på klockan, nästan dags för soluppgång. Jag tvekade bara i någon sekund innan Jag slängde benen över sängkanten, tog på mig klänningen som jag hade hängt på handtaget till garderoben dagen innan. Jag hängde kameran över axeln innan jag stängde utterdörren försiktigt bakom mig. Sedan gick jag ut i den fuktiga morgonluften.

Jag gick i riktning mot den lilla ängen som ligger precis bakom vår tomt. Där ute var dimman betydligt tätare än de små strimmorna jag hade sett på tomten. Jag anlände precis i tid för att se de första solstrålarna glimma till över trädtopparna på andra sidan och jag plockade lugnt upp mitt stativ och satte kameran på plats högst upp.

Det var inte bara jag som hade vaknat tidigt på morgonen denna dag. När jag stod på ängen och beundrade den dansande dimman hörde jag fotsteg komma rakt mot mig. Dock kunde jag inte se någon då dimman var alldeles för tät. Till slut kom hon fram till mig och hälsade. Hon var ute på en morgonpromenad och hade själv med sig sin kamera som hon skulle ta några bilder med. Vi stod och pratade ett tag innan hon gick vidare.

Vid det här laget hade dimman och de vackra solstrålarna inspirerat mig och nu hade jag en idé på bilder som jag ville ta innan jag gick tillbaka till min varma säng i stugan. Jag ställde in nedräkningen på kameran så att jag skulle hinna till den uttänkta platsen innan bilden skulle tas. Sedan klickade jag på knappen och började röra mig ut på ängen.

Det kändes som att jag virvlade precis som dimman på ängen. Jag snurrade runt, sträckte armarna mot solen och kände klänningen lyfta från mina bara ben. Luften doftade som en blandning av skogen efter regn, olika sorters blommor och morgondagg. Nederkanten av klänningen blev fuktig av det blöta gräset men det gjorde ingen ting. Det kändes som att jag flög.

Jag fortsatte att dansa i dimman till solen hade stigit så högt på himlen att den hade gått från orange till blå. Från att vara en alldeles vindstilla morgon kände jag morgonbrisen kittla mitt ansikte och jag stannade upp och såg mot det hållet den hade kommit ifrån. Jag kunde se dimman försvinna med vinden och sen var det över.

Jag gick tillbaka till min säng i stugan, hängde upp klänningen på handtaget på garderoben igen och lade huvudet på kudden. Alla sov fortfarande och det var alldeles tyst. Jag låg i min säng och tänkte på de vackra färgerna, glittret av ljusstrålarna i daggen som hade hängt på varenda grässtrå och dimman som hade dansat i takt med mig där ute. Vilket magiskt ögonblick det hade vart.

Tillslut somnade jag om i min varma säng i stugan.

​#bestofnouw #nouwinfluencer #summer

Petra Elisabeth

Follow me on: Facebook | Nouw | Instagram

Gillar

Kommentarer

MLundgren
MLundgren,
dina bilder är magiska😩😍
nouw.com/mlundgren
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Tack så mycket! 😃
nouw.com/petraelisabeth
moiii
moiii,
så vackra bilder 😊
nouw.com/moiii
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Michelle ,
ditt inlägg är som att läsa ur en blok . och tok vackra bilder ❤️
www.michellefrandell.blogg.se
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Åh tack vad du är snäll! Vad glad jag blir 😃
nouw.com/petraelisabeth
Ida,
Så himla vackra bilder! Älskar dem 😃
idanilssonphoto.se
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Tack så mycket! Vad glad jag blir att du gillar dom 😃
nouw.com/petraelisabeth
Yela
Yela,
Men wow!! Vilken sjukt vackra bilder, hade velat ha som en tavla ju 😃
nouw.com/yela
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Tack! 😃 Haha ja det hade ju vart drömmen att få ge ut sina bilder som tavlor 😊
nouw.com/petraelisabeth
Kamilla,
Himla och pannkaka vilka bilder du fotar vännen. Du är så otroligt duktig.
kamillaskamera.com/
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Tack så mycket! Vad glad jag blir! 😃
nouw.com/petraelisabeth
Lucy,
Jag är verkligen ingen morgon människa men när jag såg dina magiska bilder så tänkte jag det kanse endå är värt att gå upp tidigt. Tck
www.mammahjartat.se
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Nej förstår dig. Jag var/är egentligen inte det heller men ändå älskar jag mornar och allt som har med det att göra. Ja, jag är lite kluven just nu. Just nu lutar jag åt att det är värt det 😃
nouw.com/petraelisabeth
juliaeklund
juliaeklund,
vilka magiska bilder!!
nouw.com/juliaeklund
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Tack så mycket! 😃
nouw.com/petraelisabeth
sannanorenius
sannanorenius,
Kändes som en saga att läsa!😍
nouw.com/sannanorenius
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Åh vad glad jag blir! Tack så mycket 😃
nouw.com/petraelisabeth
Flisan,
Wow vilka fina bilder 😃
tvseriebloggen.nu
PetraElisabeth
PetraElisabeth,