Christmas concert

Music has the power of bringing everything to life

Snart är det julafton och det känns. Som sista förberedelsen för att skapa julstämning i tillvaron blev det en julkonsert nere i Nynäshamn där jag bodde när jag var liten.
Det finns en orkester vid namn Nynäshamns blåsarsymfoniker som jag var med i förut men som min mamma tillhör. De hade spelning tillsammans med andra medlemmar ur deras kulturskola och konserten kallas Julton.

Mamma (vänster) och resten av flöjtsektionen.

Det var en underbar konsert. Allt ifrån de små barnen och deras dansnummer till Nynäshamn blåsarsynfoniker som framförde riktiga musikstycken. Det var fullsatt i publiken och där fanns allt från föräldrar till kommunens politiker.
Ett av de första numrerna var en dansgrupp som framförde en koreografi ihopsatt av deras lärare. Föräldrarna var så stolta! De hade kamerorna uppe i högsta hugg och de hade tårar som glimmade i ögonvrån.
Det ingen av dem såg var den otroligt engagerade dansläraren som stod längst bak i konsertsalen och gjorde stora rörelser för att hjälpa sina små elever att hålla takten och för att de inte skulle glömma bort stegen. Detta gjorde min dag. Dansläraren såg lika lycklig ut som de på scenen.
Ett av mina favoritnummer var när musiklärarna stämde till ton för att framföra den hummande melodin som de blå kollebrierna nynnar i kalleankas jul. Det var så bra! De fick definitivt barndomsminnerna att komma tillbaka. De framförde till och med "dansen" som den lilla kollebrifamiljen gör i filmen.
Mitt andra favoritstycke var en melodi jag kan utan och innan. Jag har själv spelat den många jular innan denna och den har en speciell plats i mitt hjärta. Låter jag tänker på är tv:s julafton. Det är en orkesterlåt baserad på snövit och de sju dvärgarna och melodin de sjunger för snövit när de bjuder upp henne till dans. Jag länkar in den här nedanför ifall ni vill lyssna på den.
De framförde numret med vana. De hade kunnat spela låten utan noter om så vill. Så istället för att var nervösa och fokuserade, bjöd de på sig själva. De gjorde små danser med sina instrument, de lekte med udda flöjter för att få rätta nyanser och lika snövit så mycket som möjligt. Sedan passade de på att spela lite teater när de hade pauser i noterna. De fick publiken att hänga på, skratta och applådera. Sedan avslutade de med att smälla en konfettibomb över scenen. Det var suveränt! Publiken jublade!
Så, där har vi det! Sista förberedelsen inför jul. Det är lite smått kvar, som att slå in julklappar och förbereda kläder. Annars är det snart dags. Men en är inte dagen slut. Jag tänker krypa upp i soffan och sätta på polarexpressen på netflix för att njuta till max. Detta är en tradition som jag själv har sedan filmen först kom ut. Jag ser den dagen innan jul, varje jul, så det ska jag göra! Imorgon är det julafton!

Petra Elisabeth

Follow me on: Facebook | Nouw | Instagram

Gillar

Kommentarer

emeliekumlin
emeliekumlin,
Åh kul! Kram.
nouw.com/emeliekumlin
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Ja, jätte kul! Kram 😁
nouw.com/petraelisabeth