Definiera familj!

Så, vad betyder familj för mig? ja, vart ska jag börja?

"Family is not an important thing. It´s everything" Och med det sagt, låt mig förklara varför.

Jag definierar inte familj som efternamn eller blodsband. För mig präglas familj av engagemang och kärlek. Det innebär att finnas där när personen behöver dig som mest, det innebär att stå upp för varandra och stötta varandra i alla lägen. Familj innebär att välja att älska varandra, även de dagar där man har svårt att ens tycka om varandra. Det innebär att aldrig någonsin ge upp på varandra.

För mig börjar definitionen av familj långt innan man börjar kalla sig för familj. Det är stunden när man märker att den andra personen skulle stå vid din sida, oavsett vad. När rötterna djupnar så mycket att du inser att en obeskrivlig tillit präglar er relation, och du är helt okej med det, du är inte ens rädd. Det är stunden då du skulle ge personen vad som helst, no questions asked.

Min familj!
Min familj började med en vänskap mellan två flickor i 6:e klass. De visste nog inte då vilka minnen de skapade tillsammans eller vilken framtid som väntade, allt de gjorde var att ha roligt tillsammans. När de två flickorna växte upp träffade de varsin pojke som även de ville vara med. Medan tiden gick och rötterna djupnade, kanske de insåg att definitionen av familj hade börjat ta form, vem vet? Till slut kom jag, sedan min syster Saga, min lillebror Joel och sedan minstingen Tuva. Jag kan med säkerhet säga att ordet familj hade fått sin mening i denna skara människor nu.

Med tiden har vår familj växt och det har kommit in nya människor i det hela. Kanske har nya definitioner av familj redan börjat skapas, vem vet?

För mig börjar definitionen av familj långt innan man börjar kalla sig för familj. Till man en dag ser på varandra och inser, this is my family.
Love! Petra Elisabeth

Petra Elisabeth

Follow me on: Facebook | Nouw | Instagram

Gillar

Kommentarer