Denna veckas inlägg

Kärlek på Island. Instagram @P.elisabeth_photo .

Godkväll kära läsare! Och vilken underbar fredag.
Som ni vet har jag börjar med en ny serie. Varje vardag, måndag och torsdag kl 20.00 kommer det upp ett inlägg om mig för att ni ska få chansen att lära känna mig bättre. Sedan, efter en hel vecka om mig, tänkte jag avsluta med att lyfta fram någon annan. Så på fredagar kommer jag lägga upp veckans inlägg här på bloggen som är skriven av en annan bloggare, kl 20.00 såklart.

Idag är det fredag och det är första gången jag gör detta. Därför tänkte jag slå på stort. Jag kommer inte länka till ett inlägg, inte två, utan tre inlägg av tre olika bloggare som har inspirerat mig lite extra den här veckan!

Denna vecka vill jag börja med att lyfta fram en hel kategori som @Nikolinapettersson skriver om på sin blogg. Hon berättar om sin psykiska ohälsa och hennes kamp med att bekämpa sin sjukdom som har blivit en del av hennes liv. Anledningen till varför jag valt att lyfta fram henne är för att hennes inlägg ger en stor inblick i hur det är att leva med en psykisk ohälsa och vilken enorm styrka det krävs för att komma ur dens grepp. Jag har även lyft fram hennes kategori för att detta ämne är extremt vanligt och blir tyvärr allt vanligare i vårt samhälle. Med alla dessa artiklar som cirkulerar på sociala medier om vad man ska och inte ska äta, "mirakelfrukter" och 10 sätt att gå ner 1000 kilo på tre timmar (överdriver). Då är det inte konstigt att vi blir påverkade.
Dessa är såklart några av alla sätt som vi kan bli påverkade av. Jag läste till exempel ett inlägg som @Eldhjärta skrev där hennes lärare gav henne en uppgift om att skriva om pro-ana och hur detta triggade igång hennes sjukdom. Även hon skriver om sin psykiska ohälsa och om kampen att vinna tillbaka kontrollen över sig själv.

Dessa två bloggar med varsina kategorier om psykisk ohälsa har inspirerat mig till 100%. Som ni vet läser jag om dessa ämnen i skolan just nu men vi läser om symtom, tecken och behandling. När jag har gott igenom deras inlägg har jag fått en förståelse om hur det egentligen är. Jag har lärt mig otroligt mycket och därför vill jag dela med mig av dessa bloggar till er. Så ifall det är någon där ute i en liknande situation eller ifall du bara är intresserad av att förstå denna del av samhället, gå in och läs dessa bloggar.

Jag tänkte avsluta denna vecka med att länka till ett inlägg med ett perfekt citat som jag hittade på @Blondina blogg.

"Istället för att döma människor för deras förflutna, stötta dem och hjälp dem att förbereda sig för framtiden"

Hoppas att ni finner inspiration på dessa bloggar, precis som jag har gjort.
Ha en fantastisk helg!
Love! Petra Elisabeth.

Petra Elisabeth

Follow me on: Facebook | Nouw | Instagram

Gillar

Kommentarer

fridachristinas
fridachristinas,
Vilket härligt inlägg!
nouw.com/fridachristinas
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Vad roligt att du tyckte om det! Tycker själv om att få inspiration om andra bloggar! Du har en jättefin blogg btw. Ha en underbar valborg 😊
nouw.com/petraelisabeth
eldhjarta
eldhjarta,
Tack så mycket! 😊 <3 Det glädjer mig så att se.
nouw.com/eldhjarta