Earth Hour 2018

Hur många här deltog i den världsstora Earth Hour i Lördags? Jag var hemma med Andreas och Joel medan mina föräldrar var ute med sina vänner. Och vi passade på att göra middag och tända ljus medan vi väntade på att den magiska timme skulle slå in.

Jag höll nästan på att missa att det var dags för Earth Hour i år. Precis som att jag nästan missade att vi skulle ställa om till sommartid igen under natten till söndagen. Men sedan hörde jag att några talade om det på tunnelbanan och det var ju bra det!

Vi lagade tacos medan ett par avsnitt av How i met your mother rullade på teven i vardagsrummet. Hela tiden höll jag koll på klockan för att inte missa att vara med i denna händelse.

Det här är en av de små händelserna jag tycker om att delta i under året. Earth Hour handlar om att man ska släcka alla lampor och spara på energin i en timme för att tillsammans bidra till en bättre miljö och framtid.
Jag tycker att det är en viktig händelse men också en mysig stund. Det påminner oss inte bara om hur många onödiga lampor och elektriska prylar vi har liggande framme, påslagna, helt i onödan. Det påminner oss även om att vi inte behöver ha tv, dator och strålkastare på på kvällarna. Vi kan tända ljus, prata, äta middag och spela kort, läsa en bok eller kanske göra ett korsord istället.
När klockan slog 20:30 släckte vi ner alla lampor och tände ljusen på vardagsbordet. Jag tittade ut i bostadsområdet utanför fönstret och såg att lamporna släcktes i fönstrena ute där också. Sedan åt vi middag och pratade medan tiden bara rullade iväg.
Jag vet inte hur det är för er men den där timmen brukar dra ut på sig. Det brukar vara så mysigt att vi inte vill släcka ljusen och tända lamporna på resten av kvällen. Så det gjorde vi inte heler.
Hur spenderade du lördagkvällen?

Petra Elisabeth

Follow me on: Facebook | Nouw | Instagram

Gillar

Kommentarer

Bloggarlisa,
Nu skäms jag nästan lite, missade det igår 😬 Å andra sidan släcker vi ner tidigt varje dag, småbarnstiden delux, haha😄 Fina bilder!
Bloggarlisa.blogg.se
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Åh jag höll också på att missa det men hörde några tala om det på tunnelbanan, haha! Härligt ändå med att ha den vanan! ☺👌 Tack så mycket!
nouw.com/petraelisabeth
cissin84
cissin84,
ja missade tyvärr det. så mysigt med tända ljus och middag 😃 <3
nouw.com/cissin84
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Åh jag höll också på att missa det men hörde några tala om det på tunnelbanan, haha! Det var jätte mysigt ☺👌
nouw.com/petraelisabeth
Christer ,
Missade det helt igår, skäms på mig . Brukar alltid komma ihåg detta :/
www.christerholm.nu
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Åh jag höll också på att missa det men hörde några tala om det på tunnelbanan, haha! De gör inte särskillt bra marknadsföring för det kan man ju säga! Det var mysigt i alla fall 😀
nouw.com/petraelisabeth
Sandra,
Men gud. Det missade jag helt 🙈
nouw.com/familjenlarsson
erica,
Men oj! det missade jag helt! inte hört någonting om det alls 😱
eswensson.se
elinaolsdotter
elinaolsdotter,
Oj missde det också? Har inte hört något om det :/
nouw.com/elinaolsdotter
Michelle ,
fint inlägg . deltog inte dessvärre . 💕
www.michellefrandell.blogg.se
sannanorenius
sannanorenius,
Missade det tanken var att jag skulle dit men glömde😕👎
nouw.com/sannanorenius
Miss Jennifer,
Det missade jag helt, skäms på mig!!
missjennifer.se
Maria ,
hej!! glömde men jag har nästan aldrig lampor tända ! max en lampa tönd per kväll , alltid massa ljus kram på dig !! hoppas vi ses den 5/5 maria
www.iahoglund.blogg.se