En dag i Köpenhamn, Danmark

Klockan ringde vid 08:00 och trotts att jag hade fått nästan 10 timmars sömn var jag helt slut. I rummet intill sov Saga och Zake, och på andra sidan väggen låg Tuva kvar i sängen. Ingen av oss verkade vara så sugna på att gå upp. Men när Zake yttrade orden om dagens planer var det ingen av oss som låg kvar i sängen särkilt länge till. Han sa: Vi ska till Danmark idag!
Två timmar senare hade vi passerat den svenska gränsen med bilfärjan och kört in i Köpinghamn.
Vi hade några stopp som vi ville pricka av under vår dagsutflykt hit till Danmark. Bland annat ville vi gå genom en plats vid namn Christiania. Det här är ett parallellsamhälle som från början var en plats som tillhörde den Danska marinen. Men som togs över år 1971 av hippies och är idag en plats för folk med ”alternativa livsstilar” (det är i alla fall så de uttrycker sig på Wikipedia). Vi gick dit för historiens skulle och för att få se allt med egna ögon.
Nästa stopp var att besöka Nyhavn som är en väldigt fin restaurang och promenadstråk längs kanalen. Det här var jag väldigt exalterad över eftersom att det innebar många fina fotomöjligheter för mig. Jag gick loss med kameran på de vackra husen medan vi vandrade längs vattnet.
Vi gick och vi gick och vi gick. Ja, jag tror att vi kom upp i över en mil under eftermiddagen som hade passerat. Så när vi kom tillbaka till den gatan som vi hade parkerat bilen på, tidigare på dagen. Bestämde vi oss för att sätta oss och njuta av kvällen på ett litet fik vid namn Sankt Annae 8.
Vi satt och njöt ett bra tag. Jag och Zake smuttade på en varsin apelsinlemonad medan Saga drack ett glas vin och Tuva en latte. Då och då tog vi några bilder för att sedan fortsätta prata.
Det var en helt magisk dag. När vi satte oss i bilen igen för att köra tillbaka till Sverige var vi så trötta att vi somnade, en efter en. Men vilken dag vi hade haft!

Petra Elisabeth

Follow me on: Facebook | Nouw | Instagram

Gillar

Kommentarer