En natt i Gamlsa Stan

Det var lite, sådär, småkyligt utomhus. Regnet duggade ner och blötte ner allt som kom i dess väg. Gatlyktorna spred sitt gula sken i gränderna och lyste upp varenda litet gathörn. Fotstegen plaskade fram på den blöta kullerstenen och luften var fylld med låga röster och klinkande av fyllda glas.

Den här kvällen spenderade jag inne i Gamla stan tillsammans med mina föräldrar och Sussi och Kenneth. Vi hade vart och ätit mat tillsammans på Food truck festivalen inne i Kungsträdgården och var redan mätta och belåtna. Dock ville ingen av oss avsluta kvällen riktigt än. Därför hade vi fortsatt in till Gamla stan.

Det var inte bara vi som hade bestämt oss för att gå ut den här kväll. På uteserveringarna satt människor som skålade, skrattade och pratade. På torget passerade grupper av vänner som var på väg mot sitt val av restaurang och själv stannade jag upp, mitt på torget, för att ta några bilder och dokumentera denna kväll.

Vi satt på restaurangen ett bra tag. Konversationerna täckte alla ämnen, från höger och vänster, upp och ner, kors och tvärs. Idéerna sprutade och diskussionerna gick på högvarv. Underhållande hade vart en underdrift.

Men när klockan började ticka mot ny dag var det dags att ta mina bilder och min kamera, lämna de vuxna och återvända hemåt.

Det är alltid lika trevligt att umgås med dessa människor. Jag har aldrig en tråkig stund och varje minut blir ett ögonblick att minnas. Jag måste säga att det blev en magisk kväll, åter igen!

Petra Elisabeth

Follow me on: Facebook | Nouw | Instagram

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229