En resa till Amsterdam

Jag gick fram och tillbaka i lägenheten. Plockade med mina saker, dubbelkollade min lilla handväska så att passet och plånboken låg där de skulle och jag sneglade på klockan alldeles för ofta. Sekunderna tickade oändligt sakta. Tiden verkade stå still. Själv kunde jag inte komma till ro. Jag var på helspänn.

Den här dagen var en dag jag hade sett fram emot väldigt länge. Det var dagen jag och min bror skulle kliva på planet som skulle ta oss ner mot Nederländerna, Amsterdam. Där Saga har bott de senaste månaderna under sina studier. Vi skulle spendera en långhelg hos henne medan hon visade upp sitt Amsterdam, hennes vardag och hennes liv där nere. Jag kunde knappt vänta!

Jag stirrade på klockan, sekunderna tickade, och jag räknade tyst ner för mig själv de sista sekunderna. Sen ringde larmet jag som signalerade att det var dags för mig att gå. Jag satte på mig jackan, hängde min väska över axeln innan jag stängde ytterdörren bakom mig. Nu började sekunderna ticka i raketfart.

Vi var på Arlanda i god tid innan planet skulle gå. Vi hade gått i genom spärrarna, letat reda på Gate 13A, sedan gick vi till O'Learys för att äta middag och ta varsin öl för att fira vår resa. Vi satt där och pratade tills det var dags för oss att kliva på planet.

Det var ingen lång resa. Det skulle ta två timmar för oss från Arlanda tills vi landade i Schiphol. Men det var ändå tillräckligt länge för att vi skulle hinna slappna av i våra säten. Joel satte i hörlurarna och slumrade till. Jag såg ut på mörkret utanför fönstret, satte i hörlurarna och tog fram min bok.

Vi tog oss av planet och vidare mot tågstationen som skulle ta oss in till Amsterdams Central där Saga stod och väntade på oss vid spärrarna. Vi var nu bara 15 minuter ifrån varandra, så nära men oändligt långt borta.

Tågstationen var otroligt fin. Det var högt till tak och nedsläckt med ett fåtal lampor som ljussatte tågstationen i ett vackert sken. Vi var tvungna att ta ett snabbt stopp och ta några bilder innan vi gick mot spärrarna.

Vi såg Saga på andra sidan av den långa gången, borta vid spärrarna. Hon sträckte på sig för att se förbi människorna som var i vägen, ställde sig på tå för att se bättre och vinkade med stora rörelse när våra blickar möttes. Jag fylldes av en enorm glädje och kunde inte kommit fram snabbt nog.

Det blev ett stort kramkalas när vi väl hade krånglat oss förbi spärrarna. Äntligen var vi framme, hos Saga, i Amsterdam! Jag kunde knappt tro att vi faktiskt var här.

De nästkommande dagarna kommer vara fyllda av utflykter. Vi ska se oss om i Amsterdam, ta bilder och njuta av vår tid här nere. Zake kommer dessutom ansluta till oss under morgondagen.

Nu kommer vi fira starten vistelse med att gå till ett av Sagas favoritställen, Bubbels som är ett lokalt dansställe.

Petra Elisabeth

Follow me on: Facebook | Nouw | Instagram

Gillar

Kommentarer