En tågresa genom Sverige

Nu händer det. ÄNTLIGEN! Jag är på väg ner till Öland för att börja min sommar på riktigt!

Jag bokade en sista minuten biljett på sj igårkväll eftersom jag nu inte har några fotografiuppdrag på ett tag. I morse packade jag min väska och efter lunch hoppade jag på mitt första tåg.

Jag ska börja från början. Vilket var att jag gjorde klassikern att sätta mig på min överfulla resväska för att få igen dragkedjan. När jag sedan lyfte upp den insåg jag att det skulle bli en kamp att släpa all min packning upp och ner mellan tågen. Men jag var redo för allt och hade även packat ner kläder för mina fotografiidéer som jag vill genomföra på Öland denna sommar. Det var därför jag hade med mig så mycket packning!

Eftersom det var en sista minuten resa, och jag tog såklart den billigaste, känns det som att jag har besökt hela Sverige för att nu sitta på mitt sista tåg för att ta mig ner till Kalmar. Mitt första tåg tog mig till Västerås där jag köpte matsäck och en mojito lamonad på Wayne's coffee för att smutta på medan jag väntade på tåg två.

Tåg nummer två skulle ta mig till Linköping, vilket var nästa destination. Under denna resa passade jag på att äta min lunch och njuta av solskenet som sipprade in genom fönstret. Det verkade vara riktigt varmt och fint väder idag!

I Linköping blev det att snabbt byta plattform för att hinna med nästa tåg. Såklart fanns det ingen rulltrappa och det verkade som att varje person som ägde en väska väntade på hissen. Så jag tog min resväska under armen tillsammans med både datorväskan, kameraväskan, min kudde (för ja, det är min favorit) och började klättra uppför. Och sedan nerför till tåget. Det måste sätt så roligt ut. Jag verkligen kämpade med min väska. Och som ett brev på posten fick jag fina röda märken på mina underarmar av trycket som blev av väskan. De kommer nog sitta i ett tag.

Men jag han med tåget och nu var jag på väg mot Alvesta.

Under tågresan passade jag på att redigera bilder från ett uppdrag jag gjorde under veckan som gått. Jag lär mig mer och mer om Photoshop och det är så roligt att få testa sig fram och se sina bilder bli bättre och bättre. Nu ska få se resultatet sen när de är färdiga. Men just nu har jag tagit en paus.

I Alvesta var det ett längre uppehåll och jag stod och njöt av kvällssolen på plattformen medan jag väntade på mitt fjärde och sista tåg som skulle ta mig ner till Kalmar.

Nu sitter jag här i slutet av tågresan och sätter ihop ett inlägg så att ni vet vad jag har haft för mig idag! Kan tänka mig att det är lite svårt att hänga med på min Instastory när min platsinformation säger att jag är lite över allt idag, haha! Men jag är alltså ute och reser.

När jag kommer fram till Kalmar kommer jag bli upp plockad av mina föräldrar som redan är där. Det ska bli skönt att få sätta sig i en bil och inte ta bussen till Kårehamn som är den absoluta slutdestinationen på denna dag.

Jag ska försöka göra klart bilderna som jag håller på med ikväll så att jag kan börja på mina egna "ledighetsprojekt" nu när jag är på Öland. Jag är så taggad! Jag har haft dessa idéer så länge och det ska bli riktigt roligt att äntligen få göra de verkliga!

Jag håller er uppdaterande

Vad har ni haft för er idag?

Petra Elisabeth

Follow me on: Facebook | Nouw | Instagram

Gillar

Kommentarer

Kamilla,
Ha en underbar sommar på Öland. Där jag tillbringde mina somrar som barn. Älskar Ön.
kamillaskamera.com/
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Tack så mycket! 😃 Vad härligt. Måste vart underbart att vara barn här. Jag har fallit huvudstupa för denna ö haha. Så förstår vad du menat 😊
nouw.com/petraelisabeth
Mirre,
Ohh Öland är ju så fint där, där har man semestra massvis av ggr
sweetwords.se
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Vad underbart! Det är min första sommar här så är riktigt taggad! Det ska bli underbart! 😃
nouw.com/petraelisabeth
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Åh så mysigt att åka till Öland 😊
nouw.com/sofialissmyr
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
ja, ser så mycket fram emot det 😊
nouw.com/petraelisabeth
Paulina,
Vad mysigt med tåg😊 Öland är ju så fint🌸
paulinageidenmark.devote.se
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Det är riktigt mysigt faktiskt! Riktigt bra färdmedel, speciellt när det inte är förseningar, haha! 😃 Och Öland är verkligen underbart vackert! 😃
nouw.com/petraelisabeth
sandra,
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Så mysigt! 😃
nouw.com/petraelisabeth
Harriet,
SÅ fina naturbilder! Duktig du är.
www.harrietgripenberg.com/
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Tack så mycket! 😃
nouw.com/petraelisabeth