En vaken natt

Bild lånad här, här ifrån.

Hej mina kära vänner.
När ni läser det här är jag mitt uppe i mitt 10 timmars arbetspass här på neonatal avdelningen. Som ni nu vet är det första gången jag ska arbeta natt på riktigt och jag har sett mycket fram emot det. Nu är det bara att vänta och se vad som händer.

Det som jag tycker är det absolut bästa med vården är att man aldrig vet vad man kan förvänta sig av ett arbetspass. Allt ifrån vad som kan hända och vilka personer man möter när man kliver på passet, kan skilja sig enormt mycket från dag till dag. Men vissa saker förblir den samma. Hur man förbereder sig för att kunna hantera akuta situationer till exempel eller hur arbetspasset rutiner ser ut och vad man kan hitta på när det blir en lugn stund över. För detta arbetspass har jag förberett mig på en sak. Detta kommer bli arbetspassets mål om man så vill. Jag ska lära mig hur man sätter ihop och hanterar en neo-puff och en revivator så bra att jag skulle kunna göra det i sömnen. Detta kommer jag träna på ifall jag får en lugn stund över.

Snabb fakta!
Neo-puff: Är ett andningsstöd som sköts genom en apparat där barnet både kan få syrgas och andningsluft reglerat med hjälp av tryck ifrån apparaten. Detta bestäms av läkaren. Bild 1.
Revivator: Är ett andningsstöd som sköts manuellt av vårdpersonal där barnet får hjälp med att upprätta andningen genom att personalen trycker på "ballongen" som räknas som ett andetag. Bild 2.

Ni kommer få en uppdatering om hur det gick imorgon, när jag slutar.
Önska mig lycka till!
With love, Petra Elisabeth

Petra Elisabeth

Follow me on: Facebook | Nouw | Instagram

Gillar

Kommentarer