Ett bröllop i en gymnasieskola!

Första bröllopet för höstsäsongen fotograferade jag för några dagar sedan åt ett par vid namn Matilda och Olof. De hade bokat in mig som fotograf för flera månader sedan och nu var det dags att fotografera på deras stora dag!

Först tänkte jag dela med mig av några bilder jag tog under vigseln där dessa underbara människor tog det stora steget och skrev på papperna för att spendera resten av deras liv tillsammans.

Sedan tänkte jag berätta om varför jag var och fotograferade ett bröllop i en gymnasieskola.

Du kanske undrar varför jag var och fotograferade för ett bröllop i en gymnasieskola? Det gjorde i alla fall jag när jag satt på tunnelbanan med all min utrustning, på väg dit för att föreviga en av de största händelserna i Olofs och Matildas liv.

Bakgrund

Något jag har märkt är att ett par aldrig ser så kärleksfullt på varandra som när de berättar om deras historia och om hur de två fann varandra i denna enorma värld. Så när jag fotograferar bröllopsporträtten brukar jag fråga ifall de kan berätta om hur de träffades bara för att de ska slappna av och lägga sitt fokus på varandra istället för mig med kameran. Detta fungerar bra för flera anledningar. Första och främst blir det lättare att fotografera vackra, kärleksfulla bilder, sen så lär jag känna paret och märker vad de kommer uppskatta för bilder efter att den här dagen är slut. Denna gång fungerade det så bra att jag bara vill studsa av lycka.

Du förstår, Olof och Matilda var riktiga high school sweethearts. De hade träffats i gymnasiet när de var 17 år gamla och där pojken hade fått kämpa för att flickan skulle få upp ögonen för honom och gå med ut på en dejt. Det var i Blackebergs gymnasiums lokaler som de hade lärt känna varandra, funnit vilka de var för sig och med varandra. Här hade de upplevt första avundsjukan, första kyssen och sagt de vackra orden "Jag älskar dig". Helt plötsligt började jag förstå varför de hade valt att ha sitt bröllop på denna udda plats.

När vi stod där och fotograferade var det en historia som jag fastnade lite extra för. När de stod och såg varandra djupt i ögonen och pratade om gamla minnen, nämnde Matilda att Olof hade kommit fram till henne vid hennes skåp i skolan en dag och sagt att han älskade henne för första gången. Med detta i bakhuvudet började en plan ta form för kvällens fotografering.

Tajmat och klart in i minsta detalj! 

Under middagen satt jag med till bords. Jag hade fått en egen plats som till och med var utmärkt med en skylt med mitt namn på. Det kändes oerhört lyxigt. Jag lärde känna de andra gästerna som satt med mig runt borde samtidigt som att jag spanade ut över gästerna för att inte missa någon potentiell bra bild.

Nu började det dra ihop sig för att jag skulle kunna sätta min lilla plan i verket. Jag hade fått höra att det skulle bli en kort paus under middagen så att gästerna skulle kunna sträcka på benen och gå ut och ta luft, innan de fortsatte med alla tal. Den lilla pausen var min startsignal.

Jag letade upp brudparet så fort jag fick klartecken om att det var dags för paus. Båda var på väg för att göra någonting men jag stoppade dem och drog iväg med dem in i skolans lokaler. Jag var på väg mot Matildas gamla skåp som jag redan hade frågat mig fram till. Jag hade deras berättelse i bakhuvudet när jag drog fram med dem genom korridorerna och jag visste att dessa bilder bara var tvungna att bli verklighet. Därför hade jag inte ens dåligt samvete över att jag drog iväg med dem från, ja, vad det nu var de hade tänkt göra.

Min plan var att låta brudparet posera vid Matildas gamla skåp medan jag fotograferade dem tillsammans. Jag såg bilderna framför mig och kände i hela mitt hjärta att de här var några som de skulle tittade tillbaka på med glädje, kärlek och nostalgi. I mitt huvud såg jag hur de satt, gamla och grå i sina gungstolar och visade upp bilderna för sina barnbarn. Ja, jag var verkligen exalterad.

När drömmar blir verklighet!

Det är intressant det där att man kan har stora och små mål i livet, stora och små drömmar. När vi var nere i skolans källarlokaler var dessa bilder de viktigaste för mig. Ja, rent av allt en liten dröm jag ville förverkliga. Nu är resultatet här och jag hoppas att de tycker om bilderna lika mycket som jag.

Jag blev verkligen nöjd med bilderna. De innehåller en knippe historia, nutid och framtidshopp i en och samma bild. De här bilderna kommer inte bara visa upp ett lyckligt par som precis har gift sig. De har en djupare betydelse som jag tror de komma uppskatta när de ser på dem från om med detta ögonblick.

Pausen var kort och innan vi visste ordet av kom toastmasterna och berättade att de var dags att fortsätta med middagen.

Resten av kvällen gled förbi som en dans, bokstavligen. Festen började inte långt senare och här började jag slappna av lite då mitt pass snart var slut. Jag följde med gästernas rörelse då de gled över dansgolvet. Gästerna surrade. jag snurrade, de skrattade av glädje, jag log bakom kameran när jag såg lyckan genom linsen. Det va en helt underbar kväll.

Petra Elisabeth

Follow me on: Facebook | Nouw | Instagram

Gillar

Kommentarer

Johannna
Johannna,
Så fint 😍
nouw.com/johannna
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Du är så grym på att fota, så fina bilder 😊
nouw.com/sofialissmyr
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Tack så mycket! 😃
nouw.com/petraelisabeth
Denevigaresenären
Denevigaresenären,
Du är mycket bra på att ta kort, så himla fina bilder! Jag förstår varför de ville ha dig som fotograf! Kram <3 <3
nouw.com/denevigaresenären
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Tack så mycket! Vad glad jag blir 😃 Kram!
nouw.com/petraelisabeth
Emmaengstrom
Emmaengstrom,
Guu så himla fint!! <3
nouw.com/emmaengstrom
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Mirre,
Men oh så genomtänkt och fint =D
sweetwords.se
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Tack så mycket! 😃
nouw.com/petraelisabeth
Nilla,
Alltså vad fina foton! Du är verkligen jätteduktig på att fotografera 😊 Åh, vilken kul idé med fotografierna i gymnasieskolan 😊
blankatorpet.blogspot.com
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Tack så mycket! Vad roligt att du gillade ideen! 😃
nouw.com/petraelisabeth
bakaOmat
bakaOmat,
Så härligt!
nouw.com/bakaomat
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Yela
Yela,
Oerhört vackra bilder vännen 😍 Bröllop är så vackert!
nouw.com/yela
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Tack skå mycket! 😃 Det är det verkligen 😃
nouw.com/petraelisabeth
Kamilla,
Wao vilka bilder du fångat.
kamillaskamera.com/
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Tack så mycket! 😃
nouw.com/petraelisabeth
Maria ,
Så vackert och coolt med fotograferingen vid skåpet
www.iahoglund.blogg.se
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Tack så mycket! 😃
nouw.com/petraelisabeth