Finns det hjärterum

Nu har vårt sällskap utökat med ytterligare två gäster! Sent på kvällen igår anlände Sussie och Kenneth till stugan med packning för resten av veckan.
Vi var nu 7 personer i stugan där det fanns 6 sängplatser. Men med lite omplantering av gäster hade vi löst det problemet på bästa möjliga sätt. Jag skulle sova på en tillfällig säng som hade ställt i ett hörn i vardagsrummet, från och med nu. Det här var ett perfekt tillfälle för att använda ordspråket ”finns det hjärterum, finns det stjärterum”.
Det blev feststämning så fort de anlände in på gården. Maten gjordes i ordning, sittplatser plockades fram och när det väl var dags för att äta middag insåg vi att ingen hade satt ihop grillen. Så istället för middag, blev det att montera grillen.
Det blev mat ändå! Solen hade gått ner, fåglarna hade kvittrat sin kvällsång, och vi var vrålhungriga. Men oj vad gott det var när vi väl åt!
Vi satt pressade runt den lilla bordet på verandan, i skenet av de tända lyktorna, pratandes, skrattandes. Vi satt så länge, långt in på en ny dag.

Petra Elisabeth

Follow me on: Facebook | Nouw | Instagram

Gillar

Kommentarer