Fire in the snow

När jag föreställer mig den perfekta vinterdagen ser jag framför mig en snöig dag med mycket skratt och lek i snön. Vi njuter av naturen, eldar och dricker varm choklad! Detta beskriver i princip denna dag punk och pricka!

Vi vaknade tidigt på morgonen för att gå upp och äta frukost i min lilla studentlägenhet och för att förbereda dagen. Det var mycket vi ville hinna med under tiden de var här och denna dag var dagen vi hade planerat en liten utflykt.

Det finns en liten halv-ö här omkring som heter Roxnäs. Där finns en liten eldstad där man kan grilla och nedanför finns en stor sjö där de plogar isen så att man ska kunna åka skridskor. Dit planerade vi att åka. Så lite senare plockade vi in alla saker i bilen och körde mot vår destination.

När Teodor såg snön ute på isen satte han iväg som ett spjut. Det var människor där ute som swishade fram på sina långfärdsskridskor och när han kom fram till det upp plogade spåret stannade han för att titta.
Inte långt senare kom Andreas i kapp med skridskorna i högsta hugg. Det var dags att testa isen. Och det gick riktigt bra! Isen höll och nu var det ytterligare en fartdåre på isen, haha.
Samtidigt, lite längre bort, stod Charlotte vid grillplatsen och gjorde i ordning elden som skulle bli grunden till dagens lunch. Hon fixade grillpinnar och höll brasan vid liv medan Teodor och Andreas lekte nere på isen. Men tillslut blev det dags för lunch.
Vi trädde på korvarna på de vassa grillpinnarna och höll dem över elden. Sedan var det bara att vänta. Vi hade packat väskan full med ketchup och senap. Dessutom hade vi gjort i ordning varm choklad och hällt upp i en termos. Så där satt vi och njöt av utsikten medan vi värmde våra händer på kopparna med varm choklad. Det var riktigt mumsigt!
När vi var klara plockade vi i ordning efter oss, innan vi gav oss av ner mot isen igen för att leka i snön, innan solen gick ner. Skridskorna snörades på igen och sedan bar det av.
Vi lekte kull på isen. Teodor med sina skridskor på fötterna och vi sprang över snön. Det var inte alls halt för oss som bara hade vanliga skor, då det var så mycket snö. Men det verkade vara en riktigt härlig skridsko-is för Teo att åka på, vilket var roligt.
Till slut var vi så kalla och snöiga att vi var tvungna att gå tillbaka till bilen och värma oss. Det hade dessutom börjat mörkna så det var alldeles lagom att börja röra sig hemåt. Men vilken otroligt mysig dag det blev! Det var en sån här dag jag hade sett framför mig när vi talade om att de skulle komma upp hit från första början. Det blev verkligen en perfekt vinterdag!
#Nouw30DayChallenge

Petra Elisabeth

Follow me on: Facebook | Nouw | Instagram

  • Winter

Gillar

Kommentarer

eswensson
eswensson,
Underbara bilder ❄️
nouw.com/eswensson
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Tack så mycket! 😃
nouw.com/petraelisabeth
Moster
,

Vilka härliga vinterbilder 😊

PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Tack så mycket 😁😁
nouw.com/petraelisabeth