Förbjuden kärlek

Jag fick en hel del respons på mitt förra inlägg både de som tyckte att jag hade gjort rätt. Men också de som tyckte att jag hade gjort fel. Något jag hade räknat med. Som sagt, det här är en av de mest komplicerade frågorna just nu. Vad är okej och vad är inte? Här har ni i alla fall anledningen till varför jag ändå valde att åka.

I början av september hyrde Jocke, min pojkvän, ut sin lägenhet och flyttade ner till Skåne för att påbörja sina studier. Han skulle ”bara” vara borta i ett år och även fast det kändes otroligt långt när han väl åkte. Visste jag att jag själv skulle flytta iväg några månader senare för att genomföra min sista praktik på sjuksköterskeutbildningen och vara borta i ett halvår. Det kanske låter konstigt att flytta ifrån varandra. Man brukar ofta göra tvärt om, flytta ihop. Men jag tror på att man ska kunna förverkliga sina egna drömmar som individ i ett förhållande. Dessutom, med risken att låta lite klyschig ”ifall vi klarade det här var det menat!”.

Dock blev det några förändringar på vägen, vid namn Corona. Flygtrafiken ställdes in, man ska vara hemma och undvika onödiga resor, låta bli att träffa äldre och ta ansvar över sin egen smittspridning. Jag har inte träffat honom sedan det var nollgradigt, snö på marken och början av detta år.

Vi har diskuterat fram och tillbaka. Kan vi ses? Är det för riskabelt? Hur? Vart? Vi bestämde oss i sista minuten. I torsdags tog vi ett beslut efter noga övervägande och bestämde oss för att mötas i mina föräldrars sommarstuga på Öland. Det kan vara sista chansen för oss att ses på ett väldigt långt tag beroende på hur Corona situationen utvecklar sig.

Petra Elisabeth

Follow me on: Facebook | Nouw | Instagram

Gillar

Kommentarer

Kamillas ,
Klart att ni kan umgås och njuta av tiden och påsken på Öland. Det ska ju alltid gnällas på någon så släpp det bara
kamillaskamera.com/
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Du har rätt! Nu ska vi njuta! 😃
nouw.com/petraelisabeth
Marie,
Såklart ÖLAND, och njut extra där nu
sweetwordsbymirre.com
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Det ska jag! Tack 😃
nouw.com/petraelisabeth