Fotografering i Uppsala

Förlåt att jag har vart lite of radar de senaste två dagarna. Jag har haft otroligt mycket för mig och jag kommer berätta allt om det senare. Till att börja med så tänkte jag fortsätta där jag avslutade förra gången.

Jag skulle fotografera några porträtt till en tjej som är doktor på Uppsala universitet. Så efter tågresan tog jag mig genom staden och mötte upp henne utanför Domkyrkan. Vi ägnade dagen med att fotografera inne i universitetet och vid vackra områden där omkring. Precis som vid förra fotograferingen så vill jag att hon ska få se och tycka till om bilderna innan jag publicerar de här. (frieribilderna kommer upp när som helst nu). Men så länge tänkte jag berätta vad jag gjorde efter att porträtt-fotograferingen var slut.

Jag hade tid på mig efter fotograferingen. Jag hade inte bokat en tågbiljett tillbaka till Stockholm, de går ju så ofta. Utan jag passade på att turista lite i Uppsala medan jag ändå var här.

Uppsala universitet

Jag stannade kvar ett tag på universitet då det var en så otroligt häftig och vacker plats. Det kändes som att man gick runt i foajén till ett slott. Det fanns stora stentrappor som ledde upp till vackra gångar fyllda med vita statyer. Det var stora runda takfönster som släppte in ljuset där utanför och trappräckena var belysta av vackra lyktor. Jag kunde helt enkelt inte låta bli att stanna och fotografera på denna magiska plats.

Domkyrkan

Efter det passade jag på att gå in i den stora Domkyrkan för att se hur det såg ut där inne. Och wooow! Det kan man kalla en kyrka. Det var som att kliva in i en helt annan värld.

Det var pelare som sträckte sig oändligt högt upp till taket. jag menar, visst, kyrkan såg stor ut utifrån men när man klev in så insåg man hur otroligt stor den egentligen var.

Jag gick längs gången mellan bänkraderna och såg på de vackert målade fönsterna. På människorna som gick längs sidorna av kyrkan och sån in på de kungliga gravplatserna. Det var turister här som läste på skyltarna som beskrev vad som var vad. Men också de som satt på¨bänkraderna med slutna ögon och bad.

Jag kunde inte låta bli att jämföra denna kyrka med den som är med i Ringaren i notre dame och scenen när Esmeralda sjunger sin bön. Jag lägger in en länk till scenen här. Kan du se likheterna?

Butanska trädgården, Slottet

Efter besöket i kyrkan fortsatte jag min promenad mot slottet och den butanska trädgården. Jag hamnade faktiskt på en konstutställning i slottet. Men det kändes som att man inte fick fotografera där inne så jag njöt av den vackra konsten innan jag gick ner i trädgården.

Det fanns ett stort hus längst in i trädgården som jag stannade och fotograferade vid. Det var ett hus med stora pelare som täckte terrassen och jag tyckte det gjorde sig bra på bild. Så jag ställde upp min kamera och passade på att ta några självporträtt.

Det började sedan bli dags att åka hem. Jag fotograferade lite på vägen tillbaka till tågstationen. Men jag hade fotograferat hela dagen, så jag var ganska slut i huvudet. Men full av glädje och energi på många andra sett.

Jag kunde knappt tro det, att jag var här i Uppsala och att någon faktiskt hade betalat för att jag skulle åka hit och fotografera. Detta var någonting som jag har drömt om. Eller ja, någonting jag inte tänkte var möjligt ens för några veckor sedan.

Det har i alla fall vart så roligt! Jag hoppas att få göra om detta fler gånger!

Hoppas att ni får en fantastisk dag!

Petra Elisabeth

Follow me on: Facebook | Nouw | Instagram

Gillar

Kommentarer

Maria ,
men va fina bilder petra !! ser fram emot bilderna på festen
www.iahoglund.blogg.se
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Tack! Ja, jag publicerade precis bilderna från festen! Hoppas du gillar dom 😀
nouw.com/petraelisabeth
sandra,
wooow vilken fin kyrka o slott
www.teamkjellstrm.blogg.se
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Kamilla,
Magiska bilder. Uppsala är en vacker gammal stad
kamillaskamera.com/
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Ja! Så fin stad! 😍
nouw.com/petraelisabeth