Från termin 5 till 6 över en helg

Om du läste förra inlägget har du nog en inblick i min situation just nu. Men för förståelsens skull gör jag en snabba sammanfattning. Jag läser till sjuksköterska och började termin 5 av 6 nu i januari. Det är mitt sista år, vilket innebär praktik hela den här vårterminen och c-uppsatsen och slutproven under höstterminen. Sen beräknas jag vara klar sjuksköterska nästa år. Dock blev det lite ändrade planer på grund av Corona. Och det leder mig fram till idag.

Idag började jag nämligen termin 6.

Eftersom de har fullt upp ute på sjukhusen kan de inte ta hand om studenter samtidigt. Därför samlade skolan oss till ett möte för en vecka sedan, där de berättade att de avbryter termin 5 och att det är dags för oss att börja skriva c-uppsatsen.

Idag hade jag min första lektion. Eller ja, inspelad föreläsning. De som egentligen läser termin 6 den här termin har redan läst den här kursen och vi lyssnar på deras föreläsningar som de hade i januari. Det här gör att vi inte kommer ha särskilt mycket kontakt med varken lärare eller studenter från vår klass. Vi kommer själva att få ta ansvar över vårt studieupplägg.

Det kommer bli tufft då de här kurserna är något man brukar genomföra med tätt samarbete med både lärare och andra studenter. Man brukar även ha god kommunikation med biblioteket för sökandet av vetenskapliga artiklar och artikelgranskning. Här sitter jag nu och ska lösa allt på egen hand.

Jag kan inte låta bli att känna mig ganska så oförberedd när jag går från termin 5 till 6 bara över en helg. Men jag vet att saker och ting kommer klarna desto längre in på kursen jag kommer. Jag har ändå förberett mig på det här de senaste två åren.

Efter allt plugg valde jag att lyxa till det lite extra. Jag målade mina naglar i en fin ljusgul nyans för att sprida lite solsken in i vardagen. Jag vet att det inte låter mycket. Men i vården får man varken ha långa naglar eller nagellack för hygienens skull. Jag har inte fixat mina på flera månader men nu när studierna sker på distans tänkte jag passa på.

Så jag tänkte avsluta detta inlägg med att uppmuntra till att glädjas åt de små sakerna som vi annars tar för givet. Som något så enkelt som att kunna måla naglarna i en fin färg.

Petra Elisabeth

Follow me on: Facebook | Nouw | Instagram

  • Covid-19

Gillar

Kommentarer

Frida,
Stort lycka till med uppsatsen, det kommer att gå bra! Och det lilla gör, även om det "bara" är att man målar naglarna så är det viktigt att få göra det, blir ju stort för en själv när man som du skriver inte får ha sådant inom vården 😊
www.morsanpahjul.se
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Tack så mycket! Ja, då blir det lite extra speciellt 😊
nouw.com/petraelisabeth
Marie,
Tänk så allt förändras, men dett akommer du fixa galant, känns nog bara snurrigt just nu första veckan kanske
sweetwordsbymirre.com
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Ja! Så mycket har förändrats och jag har en känsla av at det bara är början!
nouw.com/petraelisabeth