Från Väst till Öst

Igår var det dags för mig att byta position på Sverigekartan. Efter att ha spenderat mina första lediga dagar på Västkusten var det dags för mig att korsa landskapen över till östkusten. Så efter att jag hade vinkat av Saga och Zake som stod kvar på perrongen. Började mitt tåg rulla mot min nya destination, Kalmar och sen Öland.

Efter en dags färd med byten av tåg, kontrollerande av biljetter och släpande av väskor från vagn till vagn, klev jag äntligen av i Kalmar. Mina föräldrar mötte mig vid tågstationen med bilen. Det blev mängder med kramar innan vi satte oss i jeepen och började färden mot stugan som ligger på Ölands östra kust.

Jag kom fram sent. Klockan tickade snabbt mot tolvslaget och en ny dag. Men här har tiden inte lika stor betydelse. Så istället för att gå och lägga oss gjorde vi iordning fika för att umgås ett tag, innan det var sovdags.

Mamma bjöd på hemgjord äppelpaj med vaniljsås och te som stod och rök på bordet i skenet av oljelampan. Vi pratade om allt vi hade gjort under den här tiden som har gått sedan vi sågs sist (vilket är över en månad sedan). Och tänka sig så mycket som hinner hända på bara några veckor.

Här på Öland kommer jag spendera resten av min ledighet. Jag ser verkligen fram emot att få umgås med min familj, njuta av lugnet och sedan sticka iväg på små äventyr här omkring. Det kommer bli ett par underbara veckor.

Petra Elisabeth

Follow me on: Facebook | Nouw | Instagram

Gillar

Kommentarer