Hot chocolate weather

Sky above, earth below, peace within.

Det har vart mycket skola för mig de senaste dagarna. Det har vart allt från uppsatsskrivningar, presentationer, samtalsövningar och praktiska färdigheter. Mycket av detta göras i ett litet rum, inomhus, bakom stängda dörrar. Så efter att jag hade kommit hem från skolan, skyndade jag mig ut för att hinna vara ute i dagsljuset innan solen gick ner.
Jag och Andreas gick mot en av mina favoritplatser här i Falun, mot hoppbacken, för att kunna se ut över staden medan solen gick ner. Vi kämpade lite mot klockan eftersom vi inte hade mycket tid på oss. Jag kände en lite stress över att solen skulle gå ner innan vi han fram. Av någon anledning ville jag verkligen hinna upp för backen. Så när vi kom fram, praktiskt tagen halvsprang vi upp för den. Eller ja, så fort det gick i alla fall.
Andreas började lite kaxigt med att säga "kom, vi springer upp!" Sedan satte han iväg med långa steg. Han sjönk ner med fötterna djupt ner i snön och var tvungen att hoppa högt för att kunna ta nästa steg framåt. Det var snarare tresteg än löpning. Det såg väldigt roligt ut. 10 steg senare lade han sig platt i snön med tung andning. Ehmm, nej, jag tror inte att vi SPRINGER upp, snarare krälar.
Väl uppe för backen var jag helt slut och mycket nöjd med mig själv. Solen var fortfarande uppe på himlen och jag hade bestigit denna backe i en halvmeter djup snö. Jag var så trött att jag var tvungen att sätta mig ner men Andreas insisterade på att få ta kort på mig "i min rätta miljö" som han uttryckte sig. Så dessa bilder är tagna av honom.
Jag hjälpte till lite med inställningarna på kameran, för att det skulle bli ett bra ljus på bilderna. Sedan gav jag honom fria tyglar. Jag måste säga att det var skönt att bara kunna sitta där och se ut över världen där nedanför medan någon annan skötte kameran. Men mest tror jag att jag tyckte det var roligt att han visade så stort intresse för mitt favorit intresse. Dessutom tycker jag att bilderna blev riktigt bra! Vad tycker ni?
När han kände sig klar, satte han sig bredvid mig på avsatsen på backen för att titta ut över staden och på solen som höll på att gå ner. Världen färgades till en nyans av gul och lätt orange medan solen försvann bakom kullarna på andra sidan staden. Det var verkligen vackert, inte ett enda moln på himlen och alldeles vindstilla. Kallt var det också, temperaturen låg tungt på -6 grader och det kändes på kinderna som färgades lätt röda. Det var en prefekt eftermiddag och jag kände att lugnet började infinna sig igen!
Jag vet inte varför jag älskar det här så mycket. Att bara sitta och se solen gå ner. Men för några minuter finns det ingenting annat som är viktigt och jag bara existerar i nuet tillsammans med resten av världen. Det är perfekt.
Efter att solen hade gått ner, gick vi hemåt igen. Men mycket lugnare den här gång. Vi gjorde hemmagjord varm choklad för att lyxa till det lite och för att värma våra kalla händer. Sedan fortsatte kvällen med film och en stunds läsning i min bok. Det blev en riktigt mysig dag! 

Petra Elisabeth

Follow me on: Facebook | Nouw | Instagram

Gillar

Kommentarer

tessbjork
tessbjork,
Jättefina bilder! Och så gott med varm choklad 😍
nouw.com/tessbjork
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Tack! Så mycket! Det var väldigt gott! 😍
nouw.com/petraelisabeth
deniseeelarsson
deniseeelarsson,
så fina bilder ☺️ Härligt att bara få njuta av eftermiddagen ute!
nouw.com/deniseeelarsson
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Tack så mycket! Det var väldigt skönt! 😀
nouw.com/petraelisabeth
ronjaholmstrom
ronjaholmstrom,
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Det var väldigt mysigt! Det är så vacker utsikt där uppifrån! 😊
nouw.com/petraelisabeth
natties
natties,
Men va mysigt !!
nouw.com/natties
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Ja det var jätte mysigt! Så himla fin utsikt också! 😀
nouw.com/petraelisabeth
Emmamehrali
Emmamehrali,
Super fina bilder!! 😊
nouw.com/emmamehrali
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Tack så mycket, vad glad jag blir! 😁
nouw.com/petraelisabeth