In fire and smoke

När solen går ner och mörkret lägger sig i alla vrår fylls världen av ljuset från elden. Värmen strålar genom den kalla natten och röken virvlar mot stjärnhimlen.
Dag nummer ett här på Öland egnade vi åt att rensa upp på tomten. Det fanns inte en enda snöflinga kvar på marken efter den kraftiga snöstormen som härjade sist vi var här. Därför kunde vi nu arbeta utan några problem.
Även fast vi rensade otroligt mycket förra sommaren har vi ett antal träd som är helt utom kontroll, med grenar som sticker iväg åt alla håll. Därför började vi med ett av dem och planen var att såga ner alla döda grenar och kvistar samt göra så att trädet inte var så högt. Detta var lättare sagt än gjort! Tillslut var det inte mycket träd kvar en själva stammen. Men det gjorde ingenting då planen var att låta trädet växa nya grenar (friska grenar) närmare marken. Detta kommer göra hela trädet mycket friskare.

Vi arbetade så bra på tomten att jag glömde bort att fotografera. Detta tog jag igen när det var dags att tända eld i tunnan för att få bort de avsågade grenarna.

Medan pappa och jag skötte elden passade mamma på att kratta på tomten. Vi fick igång en riktig värme i vår eldtunna och det var nästan som att vi kunde se pinnarna brinna upp när vi la ner dem.
När det började mörkna och den glödande elden var vår enda ljuskälla, kunde jag inte låta bli att ta fram kameran och fotografera den dansande glöden. Det var som att se på ytan av en eldsprutande sol. I alla fall som jag föreställer mig att en sol ser ut.
Jag tänkte att jag skulle ta med två bilder på huset också, så att ni kan se ungefär hur det ser ut. Men framförallt för att kunna visa er trädet med alla dess grenar. Såhär såg träden ut förut. Men nu kommer de bli fina! De kommer nog se lite avskalade ut denna sommar men sen kommer de nog få tillbaka sin fina form.

Tillslut hade glöden slocknat och det var dags att gå in och tända några ljus och äta middag. Men innan dess var vi tvungna att säkra elden så att den inte riskerade att börja brinna under natten. Min pappa bar en pannlampa på huvudet och jag tyckte det såg så coolt ut med ljuset och röken som steg mot himlen. Så jag lät pappa arbeta, haha. Medan jag själv stod med kameran och fotograferade.

Denna dag gick verkligen fort! Vi fick väldigt mycket gjort och resultatet blev riktigt bra! Men efter en hel dag utomhus i friska luften var vi helt slut när vi kom in. Efter middagen satt vi uppe och såg film ett tag innan vi ramlade i säng och sov som stockar hela bunten.

Petra Elisabeth

Follow me on: Facebook | Nouw | Instagram

Gillar

Kommentarer

SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Wow så många fina bilder ohc unika 😊
nouw.com/sofialissmyr
PetraElisabeth
PetraElisabeth,