In the end, we'll all become stories

"What is a bookshelf other than a treasure chest for a curious mind?"

Godkväll kära vänner! Har ni haft en bra dag?
Själv har jag spenderat dagen bland böcker i biblioteket här där jag bor. Det var egentligen inte det jag skulle göra idag. Jag skulle bara gå förbi och se ifall de hade en bok som jag ville läsa. Men jag fastnade, jag gick runt och läste i olika böcker, Allt från poesi till biografier medan jag vände och vred på allt ifrån de nya, plastiga omslagen till de gamla, vävda böckerna i hyllorna längst in i biblioteket.

Är det någon annan än jag som tycker om böcker? Känslan av att hålla i en bok, att sakta vända bladen fram och tillbaka och den oändliga värld som just denna bok innehåller?

Det är så mycket jag älskar med böcker. Att hålla en bok i handen och veta att när jag öppnar den kommer jag få ta del av en helt ny värld som inte bara kommer ge mig en ny historia, utan även påverka mig och mitt sätt att tänka på. Jag älskar känslan av att försvinna in i orden som vävs samman till en rullande bild och när man kommer på sig själv att vända blad efter blad utan att ens inse att man läser. Eller känslan av att avsluta en bra bok och man tittar upp, aningen förvirrad, och märker att ingen förstår vilket äventyr man just vart med om.

Men mest av allt älskar jag att läsa, då vi inte faller för karaktärernas utseende eller den materiella omgivningen. Vi fastnar för deras ord, tankar och deras sätt att vara.

Men det är inte bara böckerna och deras historia som jag tycker så mycket om. Det är någonting med just själva boken som jag tycker är så magiskt. Den har en speciell lukt, man kan pressa blommor mellan bokens alla blad och efter att spenderat tid med en riktigt bra bok kommer den vara sliten i kanterna, ha buckliga blad efter att ha blivit utsatt för fukt och det finns säkert en sida eller två med kaffestänk på.

Att läsa böcker på hösten är något av det bästa jag vet. Den färggranna naturen och alla förändringar som pågår mitt framför våra ögon, bidrar lite extra till den magiska känslan. Oavsett vilken bok man väljer att läsa tror jag att en varm dryck, sval luft, en filt och en allt mörkare kväll bidrar till mysfaktorn.

Jag plockade i alla fall på mig några böcker som jag tog med mig hem. Jag hade tänkt passa på att läsa på kvällarna innan jag går och lägger mig. Antagligen kommer jag läsa alla andra timmar på dygnet också ifall jag verkligen fastnar för något av böckerna. Sån är jag, haha!

Hoppas du får en bra kväll!

Love! Petra Elisabeth

Petra Elisabeth

Follow me on: Facebook | Nouw | Instagram

Gillar

Kommentarer