Intresserad av att börja blogga?

Har du svårt att välja bloggnamn eller vad du ska skriva om, titta hit!

Att välja bloggnamn och vad man ska skriva om kan vara väldigt svårt. För min del är detta inte den första bloggen jag skapat. Jag har skapat en blogg som skulle bli en fotoblogg och jag testat att skriva inlägg utan att publicera bilder, ingen av dem var särkillt roliga. Nu har det gått ett par år och jag har lärt mig ett och annat på vägen.

Detta är mina bästa tips ifall du funderar på att börja blogga.

1. Att välja vart du ska blogga.
När jag startade den här bloggen hade jag tittat runt för att se vart jag skulle starta den någonstans. Jag hade testat blogg.se redan, samma sak med devote. Även fast de är extremt bra hemsidor med otroligt bra bloggar tyckte jag att dessa var väldigt svåra att ha och göra med. Speciellt ifall du är som jag och inte har någon aning om hur man designar hemsidor med knappar och länkar manuellt. Därför, efter en tids letande bestämde jag mig för nouw. Det är extremt enkelt att designa sin blogg och skriva inlägg. Det använder ett system som kallas peka och klicka vilket gör det väldigt enkelt. Detta passade mina önskemål perfect.

2. Välj ditt bloggnamn.
Detta är extremt svårt! Jag skapade en blogg som jag döpte till solskensglad. Detta namn tröttnade jag ganska fort på. Jag har även döpt bloggar jag haft till pristine och smile4you. Detta är namn som jag aldrig skulle valt idag! Mitt tips är det här: Välj ett bloggnamn som är tidlöst och som du skulle kunna tänka dig att ha under en väldigt lång tid. Ditt namn är ditt varumärke, det namn som kommer synas så fort du gillar ett inlägg eller skriver en kommentar. Dessutom, ifall du tröttnat på ditt bloggnamn kommer det inte finns lika mycket motivation till att fortsätta blogga (i alla fall var det så för mig). Ifall du har svårt att komma på ett bra namn, välj ditt eget! Vad representerar dig mer än ditt eget namn?

3. Vad ska jag blogga om?
Ett viktigt tips när det kommer till att välja vad du ska skriva om är att välja någonting som du är väldigt intresserad av. Att blogga är tuffare än vad man tror! Det går åt mycket tid och bloggen kommer följa med dig vad du än gör på dagarna. Därför, välj någonting som du helst av allt skulle göra ifall du fick en stund över.

4. Hur skriver jag ett inlägg?
Mina bästa tips för hur man skriver ett inlägg är att det ska vara lätt att skumma igenom, ha en bra bild och tydliga rubriker. Ofta när jag läser en blogg kollar jag igenom inlägget och ser ifall jag tycker det är intressant. Ifall jag blir intresserad, läser jag det mer nogrant. Ett extra plus är ifall inlägget har fina bilder och är lättläst.

5. Hur vet jag att jag valt rätt?
Som jag skev förut skapade jag en fotoblogg vid namn solskensglad för flera år sedan. Fotografi var mitt största intresse och är fortfarande det än idag. Men detta var inte min grej att blogga om. Jag var tvungen att gå ut och fotografera för att ha någonting att skriva om och jag började att planera mitt liv för inläggens skull. Detta är inte hur det ska vara. Du vet att du hittat rätt ifall bloggandet är någonting som är en del av ditt liv, inte största delen. Det ska vara någonting roligt, någonting som du gör så fort du får chansen och framför allt, du ska blogga för din egen skull.

6. Hur fortsätter jag här ifrån?

Ifall du börjar blogga för din egen skull kommer detta inte vara ett problem. Visst, det är extremt roligt när någon gillar dina inlägg och kommenterar din blogg men bloggandet ska vara någonting som du gör för dig. Så länge du skriver om det du är intresserad av kommer de som är intresserad av samma sak vilja läsa! Och det är då det börjar bli roligt!

Hoppas du finner bra tips som passar just för dig. Vad är ditt bästa tips för att skapa en blogg? Dela gärna med dig!
Love! Petra Elisabeth.

Petra Elisabeth

Follow me on: Facebook | Nouw | Instagram

Gillar

Kommentarer

isa_bell_ens
isa_bell_ens,
ilandsproblem 😃 hehe
nouw.com/isa_bell_ens
isa_bell_ens
isa_bell_ens,
smaken som baken delad
nouw.com/isa_bell_ens