Långe Erik - Ölands norra udde

Klockan ringde 04:00 på morgonen. Det var alldeles mörkt utomhus, bara ett fåtal fåglar hade vaknat och hördes kvittra i natten. Själv var jag ovanligt pigg för att vara så tidigt på morgonen. Men jag hade också något att se fram emot.

Vi hade bestämt oss för att se soluppgången på Ölands norra udde, vid fyren Långe Erik. Det är en resa på ungefär en timme och solen skulle gå upp strax innan kl 6:00. Och vi ville ju vara där innan.

Vi kom fram precis i tid. Solen var på ingång. Man kunde se att det blev allt ljusare. Men något vi inte hade räknat med var att vi skulle få se fullmånen gå ned bakom horisonten medan vi väntade.

Jag slog mig ner på en trappa intill ett hus vid stranden för att vänta på soluppgången. Där satt jag och lyssnade på vågorna som slog upp på stenstranden. Fåglarna som vaknade till liv och började sjunga sin vackra morgonsång och himlen som blev allt mer rosa. Det var så fridfullt, så vackert.

När solen bröt vattenytan och skickade upp sina första strålar på himlavarvet blev det dags att ta fram kameran. Vi fotade den vackra fyren som hade väglett sjöfartygen under natten och fåglarna som började röra på sig. Nu var det även dags för Jocke att börja fotografera den här vackra morgonen från luften.

Det var en otroligt vacker morgon. Solen hade gått upp och vi hade redan fångat dagen. Och klockan var inte mer än 06:00 på morgonen. Vi hade flera stopp på vägen vi ville besöka på vägen hem. Dagen hade ju som sagt precis börjat!

Petra Elisabeth

Follow me on: Facebook | Nouw | Instagram

Gillar

Kommentarer

Lillan Kind,
Men åh vilken underbar morgon! När jag ser dina fina bilder får jag en enorm längtan efter att åka till Öland igen. Jag älskar både soluppgångar och solnedgångar, men ser fler av de sistnämnda. Ha en riktigt härlig påsk!
varapavag.se
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Ja det va det verkligen! Ja jag har en förkärlek till somuppgången då den inte alls är lika uppskattad. Tycker den oftast är mycket finare med morgondimman och allt sånt där 😊
nouw.com/petraelisabeth
sweetwords
sweetwords,
Oj råkar vara inloggad ser jag, men bloggar ju ej här som du vet. Men oj så vackra foton =D
nouw.com/sweetwords
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Tack så mycket! haha så kan det gå! 😁
nouw.com/petraelisabeth