Loppis och Stephen King

Det blev en sen kväll igår. Vi hade planer, som att gå och se en film som visades på storbildsskärm inte långt här ifrån. Eller att gå och bada innan solen hade gått ner. Istället satt vi ute på deras altan med utsikt över vattnet och snackade. Tiden sprang iväg och innan vi visste ordet av var det mitt i natten och en ny dag tog form.
Idag däremot. Har vi ägnat dagen åt att gå på loppisar. Vi har besökt tre olika. Två var planerade och en var en spontan avstickare efter en skylt där det stod ”Loppis 100m”.
På första loppisen var den en hel del folk. Dock kom vi dit när allt hade börjat lugna ner sig vilket innebar att vi i alla fall slapp den största rusningen av människor. Vi gick några vändor kring borden men efter ett tag tog jag en vattenflaska och gick och satte mig i skuggan, lutandes mot husväggen. Det var otroligt varmt!
Vi rörde oss där ifrån in till den närmaste större staden för att köpa varsin hamburgare på max och vila oss lite från den gassande solen. Innan vi fortsatte till loppis nummer två.
Vi var där precis när de släppte in allt folk på loppisområdet. Och OJ vad mycket folk det var! Folk krigade för att ta sig fram till borden och få sig en skymt av vad som fanns. Folk sträckte sig över andra för att roffa åt sig godbitarna, pengar sträcktes över huvudena på folk och ifall man hamnade mitt i allt det där, gick det inte att ta sig där ifrån. Jag tog mig fram till bordet en gång, tog dessa bilder och sedan klämde jag mig ut där ifrån igen. Haha, det var kaos!
Saga hittade en del saker, lite porslin till sin samling och ett fint fat som fick följa med oss tillbaka till bilen.
Jag gick till det bord som inte var lika populärt, men med saker som faller mig mycket mer till smaken. Jag gick till det stond som var fullt med böcker. Jag stod där, vände och vred på omslagen och läste på baksidorna av de som jag blev intresserad av. Här bestämde jag mig faktiskt för att köpa något. Så ett snabbt köp och 10kr fattigare, gick jag där ifrån med en Stephen Kings bok med namnet ”Det”.
Så ifall jag inte sover något mer den här semestern så vet ni varför!

Petra Elisabeth

Follow me on: Facebook | Nouw | Instagram

Gillar

Kommentarer