Min julkalender: Lucka 1

Något som du kanske inte visste om mig är att min kreativitet flödar som starkast i sista sekunden, mitt i natten eller när andra skulle säga att det helt enkelt är försent. Men nej då! Här är jag nu, 23:40 och jag har precis bestämt mig föra att påbörja årets julkalender här på bloggen. Jag har exakt 20 minuter på mig att publicera den första luckan och jag har bestämt mig för att detta inlägg kommer handla om mina drömmars jul. Hoppas du kommer gilla den!

Mina drömmars jul

Som tur var valde jag ett ganska lätt ämne. Att berätta om den perfekta julen från mitt perspektiv är inte så svårt då jag är nöjd så fort alla jag älskar sitter runt samma bord. Men nu är ju detta en utmaning så då måste jag ju anstränga mig lite också!

Så hur skulle den perfekta julen se ut för mig? Som jag nämnde här ovanför är jag nöjd så fort jag har alla jag älskar runt samma bord. Dock är detta ett lite svårare krav än det kanske låter. Du förstår, min familj är större än de som ingår i mitt blodsband. Så länge jag kan minnas har min vän Sagas familj ingått som en del av min familj. Dessutom har den vuxit ytterligare nu när jag har blivit äldre. Jag träffade Andreas för några år sedan och vips så introducerade han ett antal personer för mig som jag idag ser som en del av min familj. Min bror och mina två systrar (som jag egentligen inte är släkt med) har även de introducerat varsin partner för mig. De har tagit mig med storm och har blivit en så pass stor del av mitt liv att de idag räknas som familj. Så ja, att få plats med alla runt samma bord är lättare sagt är gjort.

Men detta handlar om drömmarnas jul, inte om logiskt tänkande. Därför tillåter jag mig själv att spåna fritt och börjar med att önska att det fanns större bord här i världen. Min nästa önskan är att jag kunde behålla dessa människor för mig själv och låta bli att tänka att de, i sin tur, har människor som de skulle vilja lägga till i listan över familj.

Mina drömmars jul skulle bestå av att alla dessa människor var på samma plats samtidigt. Vi skulle samlas som en stor skara människor runt ett ännu större bord. Äta av den goda maten som stod utspritt över de vita dukarna. Sitta alldeles för tätt uppkrupna i sofforna för att se Kalle anka klockan 15 på julafton. Se glittret i barnens ögon när jultomten plingar på dörren, och trösta någon som blir rädd såklart (det hör till). Sedan skulle vi sitta och prata, skratta och umgås långt in på nästa dag, i skenet av de tända ljusen i granen.

Mina drömmars jul i en mer verklig skala är nog så som vi brukar fira. Jag delar upp skaran av människor i grupper där vi träffas i omgångar. Alla har ju människor som de själva skulle vilja lägga till i listan över familj och jag kan ju inte lägga beslag på dem, fast jag hade velat.

I grund och botten kan man väl säga att jag är mer än tacksam över att jag har så fina människor i min omgivning som jag kan kalla "en del av min familj" och som jag skulle vilja inkludera runt det stora bordet av mina drömmars jul.

Petra Elisabeth

Follow me on: Facebook | Nouw | Instagram

  • Winter

Gillar

Kommentarer

moiii
moiii,
Julen för mig är att få vara nära dom som jag tycker om och som står mig nära! 😃<3
nouw.com/moiii
Denevigaresenären
,
Precis som du säger: så länge jag har alla som jag älskar runt samma bord är julen perfekt för mig 😊