Min julkalender: Lucka 10

Igår var det äntligen dags att inviga årets första julmarknad!

Det här är något som står med på min winter bucketlist varje år och jag tycker det är en så viktig del för att skapa den där underbara julstämningen nu vid juletider. Denna gång valde vi en som låg i närheten av där vi bor och en som inte var så stor. Men oj så mycket fint de hade där!

Årets första julmarknad

Vi åkte till en liten julmarknad som hade anordnats i ett växthus i Stora Sköndal, precis vid äldreboendet som ligger där. Vi parkerade jeepen på parkeringen och möttes av en igenkännande julmelodi. Det fanns små marknadsstånd utanför växthuset men alla fina små saker fanns där inne. Så vi bestämde oss för att gå in.

Det doftade ljuvligt där inne. Luften var fylld av dofter av saffran, nejlikor och kanel. Just de kryddor som jag förknippar så mycket med julen.

Detta var ingen klassisk julmarknad med glittrande änglar, julkorvar, brända mandlar och skickade hantverk. Det var snarare en blandning av jul och antikmarknad. Det fanns så mycket fint och här kunde man definitivt fynda julklappar!

Jag var där med mina föräldrar, min mormor såklart, som vi hade firat dagen innan och lite tidigare hade vi hämtat upp Andreas också som hade skjutsat sin syster till en plats i närheten. Tillsammans gick vi runt och plockade bland alla fina saker och jag passade på att fotografera.

Dessutom hade de ställt upp alla saker på ett väldigt genomtänkt sätt. Det var snarare lite av en inspirationsvisning än en försäljning och detta passade mig utmärkt! Det blir så mycket lättare att fotografera när de som säljer sakerna tänker på den visuella samspelet mellan föremålen. Dessutom blir man så sugen på att köpa det runt omkring det man egentligen vill ha. Allt ser så bra ut tillsammans.

Det blev några julklappar i alla fall! Det kändes riktigt mysig att få inviga denna jul med en marknad där man faktiskt hittade sånt som man ville ha. Detta passade verkligen bra i tiden också eftersom jag fortfarande är ute efter julklappar, snarare än julmat och sånt.

Vi hade i alla fall en riktig mysig stund tillsammans.

Petra Elisabeth

Follow me on: Facebook | Nouw | Instagram

Gillar

Kommentarer

mammapatronus
mammapatronus,
Så otroligt fina bilder! Har tyvärr inte tagit mig iväg på julmarknad än eftersom vi varit sjuka här hemma 😕
nouw.com/mammapatronus
Amandizan
Amandizan,
Vilken mysig stund ni har haft tycker att brända mandlar luktar så gott😊Ser ut att ha funnits mycket fint😊
nouw.com/amandizan
Yela,
Men åh så himla mysigt julmarknad! Fint att de tänkt på hur de ställer upp sakerna & kul att du hittade dig lite saker 😃❤️
nouw.com/beautyela
Sara,
Så härligt det ser ut. Bilderna fick du till riktigt bra också. Det där ser ut som lagom mycket folk också för att det ska vara just sådan trivsam atmosfär som jag gärna vill ha!
www.onyourfeet.blogg.se
Johan
,
Ja det är verkligen något speciellt med julmarknader. Sen bidrar dina fina bilder till att jag känner ett behov av att besöka en jumarknad snart igen.
Johannasoderberg
Johannasoderberg,
ÄÄÄLSKAR julmarknader!! Vilka underbara bilder du tagit, glasen var så himla fina <3 Kram
nouw.com/johannasoderberg
Frugan E,
Så fina bilder! Lite annorlunda julmarknad men är det grejer i ens egen smak så är det såklart roligare 😃
www.frugan-e.se
melissaskywalkz
melissaskywalkz,
Jättefina bilder! Vilken bra idé egentligen att blanda det med antik-feeling! Vi var och handlade de sista julklapparna i helgen så nu är allt inslaget och klart 😊
nouw.com/melissaskywalkz
hanilas
hanilas,
Underbara personliga bilder! Jag har en julklapp klar men den får vänta tills lönen kommer 😊
nouw.com/hanilas
Junitjej,
Så mysigt det såg ut!
www.junitjejen.se