Min julkalender: Lucka 14

Nu är det bara en dag kvar till julafton. Tiden går verkligen fort! Nu har vintern börjar anlända på riktigt också och det får mig att tänka tillbaka på förra året.

Minnen från förra vintern.

När man är mitt uppe i en händelse tänker man oftas inte att just detta ögonblick kommer bli ett minne för livet. Ändå så är många tillfällen i våra liv just det. Något som vi kommer tänka tillbaka på som någonting underbart och något vi är glada att vi har fått uppleva. I detta inlägg tänkte jag ta er tillbaka till två utav dessa minnen från förra vintern.

Mitt första minne är egentligen från slutet av förra vintern och i början av våren. Men om man kollar på bilderna skulle men inte kunna tro att våren var på ingång.

Vi hade hoppat in i bilen och gett oss av mot Öland för att spendera lite tid ute på landet. Men vad vi inte hade kunnat förutspå var att det skulle gå ut en varning om att ett extremväder, snökaos och storm var att vänta. Och vart skulle det slå till som värst? Jo, över Kalmars län såklart!
Hade vi vetat hur mycket storm dom pratade om hade vi nog inte åkt ner. Nu tänker vi "hur illa kan det bli?" Och fortsatte framåt. Man borde egentligen inte uppmuntra till att bryta mot vad samhällsvarningar rekommenderar. Men oj vad glad jag är att vi åkte. Det slutade med ett par annorlunda äventyrsdagar som jag kommer minnas för resten av livet.
Läs inläggen om mina dagar i kaoset här!
Minne nummer två består också av äventyr. Men ett lite mildare sådant. Förra vintern var det extremt kallt och vi passade på av att njuta av det hela genom att åka skridskor i facklornas sken.
Vi hade hittat ett evenemang på Facebook där några hade plogat en bana på en sjö och sedan ställt ut facklor längs banan. Sedan hade de bjudit in folk för att åka långfärdsskridskor i natten. Vi bestämde oss för att bli en av dem.
Det var otroligt mysigt, vi gled fram genom mörkret med pannlampor på huvudet. Sedan njöt vi av tystnaden, stjärnhimlen och den isande kylan. Det var en helt magisk kväll!
Läs mitt inlägg om det hela här!

Petra Elisabeth

Follow me on: Facebook | Nouw | Instagram

Gillar

Kommentarer