Min julkalender: Lucka 5

Det är den 5:e december och tiden bara springer iväg. Jag har vart ledig idag och uträttat massa ärenden. Bland annat vart på banken för att sätta in min lön och handlat mat till kvällens middag .Det har vart en skön dag med solsken och sådär lagom kallt ute. Nu sitter jag i soffan med mitt 5:e kalenderljust tänt framför mig medan julmusik strömmar ur högtalarna. Det är dags för mig att skriva inlägget för lucka nummer 5.

Btw, ifall du är sugen på en riktig god gryta, klicka här, och se vilket recept jag använde mig av till kvällens middag.

Ett ögonblick av glädje

Kindness is going outside of your comfort zone to let people know that they are importanat and loved.

Finns det något som skriker av mer julstämning än en osjälvisk handling? Eller inte en osjälvisk handling egentligen, bara att vara vänlig mot andra människor. Idag tycker jag att det känns som att klimatet i vårt samhälle blir mer och mer kyligt. Jag bevittnar elaka och hatiska kommentarer på sociala medier, i artiklar eller bara när någon kommenterar någon annans bild. Jag ser bilister som tutar och gasar på varandra ute på vägarna, fyllda av stress och tidsbrist. Folk springer fram i livet, utan att tänka på vad som händer runt om kring dem. Ibland kan jag känna igen mig själv i dessa personer. Och eftersom det är lätt att fokusera på det negativa, är det också lätt att bara se alla dessa själviska handlingar där ute.

Därför tänkte jag ägna detta inlägg till att hylla några av de goda gärningar som jag har träffat på idag. Hoppas du gillar mina små historier.

1. Jag gick hemifrån i morse med blicken satt på busshållplatsen, inte långt bort på gatan där jag bor. Det var kallt om kinderna. Men det kändes inte så där isande som det har känts för ett par dagar sedan. Jag knäppte upp jackan och lät den svala luften svepa sig runt mig samtidig som jag såg bussen komma åkandes mot oss som stod där och väntade.

Bussen stannade och människor klev ut genom dörrarna längre bak i bussen. Sist klev ett litet barn ut som inte kunde vara mer än 5 eller 6 år gammal. Efter denne stack en barnvagn ut nosen genom dörröppningen. Mamman som stod där innanför med två matkassar på varsin arm, en barnvagn framför sig och den lilla flickan på trottoaren, såg stressad och varm ut. Hon fick inte riktigt rätt grepp om vagnen och fick därför inte av den från bussen vars trappsteg var långt över trottoarkanten. Det var då hon mötte av en ung man som inte kan ha varit äldre än 25- 30 år. Han hade en lång, mörk vinterjacka som gick ner till hans knän och en brun/beige halsduk ringlad runt halsen. Han såg mamman kämpa med vagnen och dottern som försökte hjälpa sin mamma genom att försöka lyfta den trotts att den var för tung. Mannen stannade och erbjöd sig att hjälpa till. Tillsammans lyfter de ner vagnen på trottoaren och han frågar vart mamman skulle. Det visade sig att de ska åt samma håll och mannen erbjöd sig att bära matkassarna medan de började röra sig åt rätt riktning.

Dörrarna stängdes och bussen körde iväg.

2. Jag satt på bussen med musik i hörlurarna och såg på husen som flög förbi utanför fönstret. På den lilla skärmen i taket inne i bussen räknades stationerna upp, en efter en. Jag behövde inte hålla koll på när min station skulle dyka upp eftersom jag hade åkt sträckan förut och kände igen miljön utanför fönstret.

Tillslut var det dags för mig att kliva av. Vi var framme vid Sundbybergs station där jag först skulle besöka banken och sedan handla mat för kvällen. Jag kände den svala luften strömma in i bussen när dörrarna öppnades och sedan tog jag det där steget ut som skiljde bussen från trottoaren.

Det var inte bara jag som hade valt att kliva av vid den här stationen. En äldre man i 60 års åldern klev av strax bakom mig. Jag hann inte komma långt innan jag hörde ett glatt skratt och någon som ropade på någon bakom mig. Jag vände mig om för att se vad det var och fick se mannen slå ut med armarna i en stor välkomnande jäst. Hans ansikte lyste av glädje och hans mungipor sträckte sig ända upp till öronen.

Jag följde hans blick för att se vem det var han hälsade på och såg en förvånad men glatt överraskad man inte långt där ifrån. Han lös upp som en fyr mitt i natten när han såg vem det var som han hade stött på där mitt på gatan. Han mötte upp mannen från bussen och de gav varandra en stor kram medan de gungade fram och tillbaka, skrattade och sa några enstaka ord.

Jag stod och såg på de glada männen innan jag fortsatte och gå mot min destination. Jag kände värmen sprida sig i kroppen och jag fylldes av en enorm glädje som gjorde att jag inte kunde sluta le. De måste verkligen tycka om varandra, var allt jag kunde tänka när jag gick där ifrån.

Livet är fullt av många små vackra ögonblick som dessa. Jag skulle kunna berätta många historier om små ögonblick som jag har stött på under dagen som har spridit kärlek och värme ända in i själen. Dock skulle detta inlägg bli så långt att ingen skulle orka läsa det, haha.

Det finns så många goda handlingar som vi kan se varje dag. Någon som ger nån en filt för att inte frysa. Någon som höll upp dörren, någon som plockade upp något som någon tappade. Ja, alla dessa små handlingar gör skillnad i någons liv. En dålig dag blir lite bättre och en ledsen min blir glad. Helt plötsligt blev dessa små handlingar inte så små längre.

Kanske har du vart med om något liknande idag?

Petra Elisabeth

Follow me on: Facebook | Nouw | Instagram

Gillar

Kommentarer

Hannas krypin,
Vilket underbart inlägg! Så fint att läsa dessa historier. Jag blev glad av att läsa det här inlägget.
hannafialotta.blogg.se
Fnulan,
Det kostar absolut NOLL att vara medmänniska. Och det gör SÅ MYCKET när man är det. Och det kan verkligen vara det lilla som räcker.
www.fnulan.se
Kamilla,
Lite medmäsnklighet kostar ju inget att dela med sig alltid och inte bara nu i jultider. Det alltid det lilla som blir det stora.
kamillaskamera.com/
Jenniferssynpalivet
Jenniferssynpalivet,
Skönt med en ledig dag 😊 Behöver du sätta in din lön varje månad?
nouw.com/jenniferssynpalivet
charlottelinden.se,
Fina bilder som vanligt! Så skönt med en ledig dag 😊 Särskilt såhär mitt i veckan!
charlottelinden.se
Amandizan
Amandizan,
Skönt att vara ledig mitt i veckan! Ja det finns så mycket elaka saker därute men det finns även dessa små stunder av glädje som man inte får missa😊
nouw.com/amandizan
Johannasoderberg
Johannasoderberg,
Vilket härlig inlägg, älskar din inställning om att de små sakerna som gör dagen så bra. Håller med dig helt! Hur underbara bilder, alltså wow!! <3
nouw.com/johannasoderberg
Madde,
Det behövs inte så mycket för att göra någons dag egentligen.. Killen som erbjöd mamman lite extrahjälp var ju helt fantastisk
www.nouw.com/madelena
melissaskywalkz
melissaskywalkz,
Åh, jag kör ju en random acts of kindness hela december vilket gör att jag tänker extra mycket på vad jag och andra gör för varandra. Vi behöver verkligen mer kärlek i världen!
nouw.com/melissaskywalkz
Elisa,
Mitt leende blev bara större och större. Älskar såna här berättelser! 😃 det lilla är det stora enligt mig och försöker göra en god gärning när möjligheten dyker upp.
elisamatilda.se