Min placering - Intensivvårdsavdelningen

Jag kommer bli placerad på IVA (intensivvårdsavdelningen) på Karolinska. I själva ögat av stormen, kan man säga. Du har nog hört om den avdelningen under alla presskonferenser.

Sen jag fick samtalet har jag gått igenom digitala utbildningar på nätet och förberett mig kunskapsmässigt inför det som väntar. Jag har även läst allt från riktlinjer från myndigheter till kurslitteratur som har handlat om grundläggande hygien och fördjupad kunskap i säkerhet och speciella rutiner för den här unika situationen. Allt för att göra mig så förberedd som möjligt.

Idag blev det dags för utbildningen på sjukhuset. Jag har suttit i forskningsanläggningarna inne på Karolinska där jag har fått träffa de andra som blivit inkallade, precis som jag. Det flesta var personal från andra avdelningar och sjukhus men det fanns en till student. Vi hittade varandra efter presentationerna och bondade över att vara student och kastas ut i verkligheten. Vi höll ihop hela dagen.

Under utbildningen gick vi igenom allt från på- och avklädning av utrustning, speciella behandlingar som är avgörande för just coronapatienterna, hur avdelningarna är uppbyggda och hur de har utökat sin kapacitet. Efter det gick vi en rundvandring på sjukhuset för att alla skulle hitta från omklädningsrummet till avdelningen. Allt de vi gick igenom kommer vara otroligt användbart nu när det är dags för oss att börja arbeta.

Jag fick även veta sånt som kommer vara viktigt för mig som sjukvårdspersonal. Att vi kommer arbeta 12,5 timmars pass till exempel, antingen dag eller natt. Samt att mitt första pass är imorgon.

När jag fick samtalet för några dagar sedan kändes fortfarande pandemin så långt borta, som att någon skulle kunna säga "April, April" och sen var allt över. Men att få sitt schema i handen och hålla i den utrustning som kommer fungera som en barriär mellan mig och viruset, fick paletten att trilla ner ordentligt. Det här är verklighet och jag börjar imorgon.

Petra Elisabeth

Follow me on: Facebook | Nouw | Instagram

Gillar

Kommentarer

fighterwomen85
fighterwomen85,
Stort lycka till!! 🙂. Ska bli kul att följa dig i detta ❤️. Hur du berättar från din syn & vad du få vara med om. Kram❣️
nouw.com/fighterwomen85
Yolanda ,
Åh, lycka till!! <3
mittprivatakrig.wordpress.com/
Yasminegill
Yasminegill,
Lycka till fina du. Kommer nog gå bra för dig. Kram
nouw.com/yasminegill
Sannaevelyne
Sannaevelyne,
Fantastiska ni är! Stort lycka till imorgon!
nouw.com/sannaevelyne
Marie,
Ja snacka om skottgluggen direkt, men tänk vad du kommer att lära dig =D
sweetwordsbymirre.com
Jessiekaos
Jessiekaos,
lycka till , ni alla gör ett fantastiskt jobb <3
nouw.com/jessiekaos
Amandamalmflod
Amandamalmflod,
Ni är otroligt fantastiska stort tycka till❤️❤️
nouw.com/amandamalmflod
Elina ,
Lycka till! Ni behövs verkligen ❤
detkaosvikallarvardag.com
Kamilla,
All lycka till på Huddinge IVA nu. Du kommer att göra underverk. Men glöm inte bort att vara rädd om dig.
kamillaskamera.com/
Åse
,
Lycka till nu 😊