My favorite time of the day

Har du också en favorittid på dygnet? På senare tid, och jag trodde aldrig att jag skulle säga detta, så har jag blivit mer och mer förtjust i tidiga mornar. Galet va? Ifall min familj skulle läsa detta skulle de nog inte tro att det var sant.

Men det är någonting speciellt med tidiga mornar. På lediga dagar, nu när jag är i Falun, bor själv och kan göra i princip vad jag vill, har jag börjar vakna mycket tidigare än vad jag brukade göra. Eftersom jag går upp så tidigt när jag har praktik fungerar det inte att jag sover så länge på lediga dagar. Det är lättare när jag har fått en bra dygnsryttm så att jag går och lägger tidigt istället. Men detta har jag börjat uppskatta allt mer!

Det roliga är att jag aldrig sett mig själv som en morgonmänniska. Jag har alltid tyckt om att vara uppe på kvällarna, sitta och kolla en film medan alla går och lägger sig. Men nu på senare tid har jag insett att det inte finns något som morgon eller kvällsmänniska. Det handlar om sovrutiner och när man går och lägger sig. Förr kunde  jag inte förstå hur man kan somna vid 21, 22 på kvällen, men det var mest för att jag sov så länge på dagarna. Nu när jag går upp vid fem på morgonen är jag mer än redo att gå och lägga mig vid dessa tider och jag somnar som en stock!

Jag egnade morgonen åt att dricka te och läsa ett par kapitel i min bok. Jag hoppade in i dushen och njöt av varmvattnet innan jag gjorde frukost och tittade på ett par avsnitt av serien jag håller på med. Sedan var det dags att gå. Det kändes som att jag hade vart vaken hela förmiddagen och som att det var dags för lunch, när det egentligen var dags att öppna dörren och börja dagen.

Men det är mornar som denna som jag njutrer av allra mest. Att få en lugn och skön start på morgonen avgör verkligen hela min dag. Dessutom är det en underbar känsla att gå upp på morgonen medan alla fortfarande sover och veta att ingen förväntar sig något av en. Det är en lugn stund som jag egnar för mig själv, innan vardagen sätter igång.

En av mina favoritsaker med mornarna är att få se solen att gå upp och få se den mörka natten övergå till dag. Detta har jag verkligen fått uppleva nu under vintern. Och på sommaren är det enklare, då man vaknar tillsammans med solen istället. Jag tycker om båda alternativen mycket.

Men framför allt tycker jag om tidiga mornar då man har tid. Jag har tid för att äta en god och nyttig frukost, jag har tid att göra mig i ordning och packa väskan för att vara förberedd för dagen. Och jag har tid till att så småningom påbörja min promenad till skolan. Ja, jag tror nog mornarna är min favorittid på dagen. Dessutom är naturen fantastisk!

#Nouw30DayChallenge

Petra Elisabeth

Follow me on: Facebook | Nouw | Instagram

Gillar

Kommentarer