Öland del 1 》Ankomsten

Igår anlände vi till vår destination, Öland. Resan tog ca sex timmar och eftersom vi började så tidigt på morgonen, var vi framme medan det fortfarande var ljust. Det är vinter, men det var varmt i luften, som om det skulle vart vår eller höst. Temperaturen stod på 7 grader och det var fuktigt i luften.
Stugan är helt ny för oss och det är en hel del kvar att göra för att få det att fungera så som det är planerat. Till exempel har vi inget vatten här för tillfället, eller vi har bara vatten här under sommaren. Så det var det första som vi fixade när vi anlände. Vi köpte vatten på flaskor i affären för att ha drixvatten. Sedan fyllde vi dunkar med vatten nere i hamnen för att använda till diskning. Detta är bara temporära lösningar men det gör att att man måste använda sin kreativitet. Eftersom vi inte har något rinnande vatten, har vi inte heler någon fungerande toalett. Vi måste promenera ner till hamnen som ligger fem minuter från stugan. Jag tycker faktiskt det är riktigt mysigt, nästan lite gammaldags. Vi kokar vatten på spisen för att tvätta ansiktet och händerna sedan är vi utomhus i princip hela tiden. Det är en härlig omväxling ifrån våra bekväma liv tillbaka i Stockholm.
Jag tog ett par bilder nere i hamnen för att kunna visa hur det ser ut. Nu är vi nästan helt ensamma här, det är väl bara vi som är galna nog att ge oss iväg till en sommarstuga såhär på vintern. Men det var en speciell känsla att stå i den öde hamnen och ha den helt för sig själv.
Vi egnade dagen åt att vila och handla för att vi skulle ha mat under vistelsen här. Sedan åkte vi tillbaka till stugan och packade in och börja förbereda en eldstad för kvällen. 
Vi har en stor järntunna som de förra ägarna lämande kvar vid huset. Den använder vi för att elda upp alla pinna och kvistar som har rensats bort från tomten under sommaren. Tunnan blev så varm att den nästan såg ut som en kamin i kameran när jag försökte fånga ljuset från elden. 
Vilken fart vi fick i eldtunnan! Tillslut sprang vi alla fyra, fram och tillbaka med kvistar för att hålla elden vid liv. Vi fick bort ungefär en fjärdedel av högen, vilket kanske säger hur mycket vi har rensat på tomten under sommaren.
Sedan, när eftermiddagen hade börjat övergå till kväll, hade vi fått en så fin glöd att vi bestämde oss för att grillar korv över tunnan. Min pappa täljde i ordning varsina grillpinnar som vi stack igenom korven. Sedan höll vi den över elden tills den var färdig. Det var så mysigt. En riktigt underbar första dag här nere.
Vi avslutade kvällen med att sitta inne i stugan och spelade Uno. Vi har en tävling som kommer pågå under hela vår vistelse här på Öland. Försten till 500!

Petra Elisabeth

Follow me on: Facebook | Nouw | Instagram

Gillar

Kommentarer

Junitjej ,
åh, så mysigt!
www.junitjejen.se
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Ja, det är jätte mysigt här! 😍
nouw.com/petraelisabeth
Filippatipsar
Filippatipsar,
Jag har också sommarstuga i kårehamn! Vi kanske har sett varandra utan att veta om det, haha.😂❤️
nouw.com/filippatipsar
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Åh vad roligt! Haha vilket sammanträffande. Då kanske vi ses i sommar 😂❤
nouw.com/petraelisabeth
Filippatipsar
Filippatipsar,
Ja, det är inte helt omöjligt. Jag hänger för mycket under sommaren.❤️
nouw.com/filippatipsar