Öland del 2 》Böda Strand

Det var dag 2 här på Öland och igår tog vi en riktig sovmorgon. Vi sov underbart, hela natten, och höll nästan på att missa dagens ljus. Så när vi vaknade bestämde vi att vi skulle åka till Böda Strand som ligger en bit här ifrån och äta lunch.
Vi packade bilen med vår nya grillställning som vi hade tänkt testa och mat att grilla. Sedan började vi bilfärden mot den välkända kampingen och den långa stranden, Böda.
Själva kampingen låg helt öde. De stora lekattraktiokerna stod tomma och kampingplatserna och restaurangerna var nedstängda. Vi gick genom den stora anläggningen för att komma fram till stranden. Sedan fortsatte vi på den en lång bit innan vi slog upp vårt läger.
Så här års ligger sandstranden helt orörd. Man kan förstå att de som anordnar kampingen också gör i ordning och rensar upp på stranden. För det var uppspolade alger och växtligheter ända upp till skogsområdet. Själv tycker jag bäst om när det ser ut så här, naturligt och vackert.
Vi grävde ett litet hål i sanden där vi hade bestämt att elden skulle vara. Sedan satte vi ihop grillställningen och hämtade fallna pinnar och grenar från skogen och gjorde upp eld.
Det var alldeles vindstilla i luften, fast vågorna var höga mot stranden. Vi satt och lyssnade till vågornas musik medan vi värmde händerna mot den lilla eldplatsen. Samtidigt gick solen sakta ned och bildade en allt mer dunkelt ljussken. Eldens ljus tog sakta överhanden som den enda ljuskällan och vyn över havet blev bara vackrare och vackrare.
Till slut hade elden övergått till en stabil glöd, redo att grilla över. Vi plockade fram korvarna och bröden som skulle bli lunch och lade dem på gallret. Det gick fort, efter ett par minuter var första korven klar och det var dags att äta.
Det var riktigt mysigt att grilla där på stranden. Jag kommer inte ihåg sist jag grillade över en eld gjord på riktigt virke, det har alltid vart en hinkgrill med grillkol. Detta kändes mer på riktigt och mycket mysigare. Men det är också fördelen med att det är vinter. Det är alldeles för kallt och blött för att elden ska kunna sprida sig. Jag hoppas att vi gör om det här snart!

Petra Elisabeth

Follow me on: Facebook | Nouw | Instagram

Gillar

Kommentarer

JUNITJEJ,
Så mysigt det är att grilla!
www.junitjejen.se
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Ja det tycker jag med! Speciellt såhär på stranden 😍
nouw.com/petraelisabeth
tessbjork
tessbjork,
Så mysigt och så fina bilder! Jag älskar havet 😍
nouw.com/tessbjork
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Tack så mycket! Det gör jag med! 😍😍
nouw.com/petraelisabeth
Filippatipsar
Filippatipsar,
så mysigt att grilla på stranden på Böda.😍
nouw.com/filippatipsar
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Ja! Det är verkligen en vacker strand och nu kunde vi vara helt ensamma här också vilket gjorde det hela 100 gånger bättre 😍
nouw.com/petraelisabeth