Picking blueberries for my blueberry pie

Godkväll! Hoppas du har haft en underbar dag! Själv har jag förberett med skoluppgifter samt strukturerat upp schemat för min praktik denna vecka. Nu är allt under kontroll igen!

Jag tänkte dela med mig av lite bilder från när jag och Andreas var ute och plockade blåbär då vi bestämde oss att göra en blåbärspaj på egenplockade blåbär!

Jag har själv aldrig bakat en blåbärspaj förut och vi gjorde kanske processen lite mer komplicerad än vad den behöver vara, haha! Vi bestämde oss för att gå ut i skogen och plocka bären själva. Det blev en heldag i skogen och det var riktigt mysigt!

Det var dock inte så mycket blåbär kvar, jag antar att vi var ute lite i sista minuten när det kommer till blåbären. Men vi fick ihop tillräckligt för en blåbärspaj vilket var målet!

Det var en riktigt mysig dag! Det var lugt och fridfullt i skogen, man hörde löven prassla i vinden och att sitta där mitt i skogen och plocka blåbär (och äta några såklart) var ett riktigt skönt sätt att spendera sin lediga dag. Dessutom blev den en riktigt god paj till kvällen!

Det blev så gott! Det var mycket lättare än vad jag trodde att det skulle vara och en klick vaniljglass på toppen var pricken över i:t. Jag kommer definitivt baka blåbärspaj igen men då kanke jag gör det lite lättare för mig och tar blåbären direkt ur frysen, haha. Jag ska ge er receptet på pajen senare.

Hoppas ni får en underbar fortsatt torsdag!

Love! Petra Elisabeth

Petra Elisabeth

Follow me on: Facebook | Nouw | Instagram

  • Autumn

Gillar

Kommentarer

sarahlinnsliv
sarahlinnsliv,
Härliga bilder, tycker om naturen så mysigt!
nouw.com/sarahlinnsliv
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Tack så mycket! 😊 Jag med, så härligt! 😊
nouw.com/petraelisabeth