Roadtrip

Because the greatest part of a road trip isn't arriving at your destination. It's all the wild stuff that happens along the way.

Jag är tillbaka i Falun igen för en ny termin och ett par inlämningsuppgifter som ska in. Vi lånade mina föräldrars bil när vi skulle tillbaka, då Andreas ska ner till Stockholm i slutet av den här veckan för att arbeta.
Men nu medan vi har bilen passade vi på att åka iväg på en utflykt. Vi bestämde att vi skulle åka till Leksand för att se hur det ser ut där och för att besöka Siljan. Jag har hört folk prata om det, på praktiken och i skolan, så vi bestämde oss för att åka dit.

När vi kom utanför falun, där de mindre vägarna började, förändrades miljön utanför fönstret. Det var inte tillräkligt många bilar som hade vistas här, vilket hade gjort att körfälten var fyllda med snö och is. Vi höll slaviskt hastighetsbegränsningarna för att undvika onödiga risker, då vi inte var helt säkra på att bilen skulle klara sånt här vägunderlag. Dessutom var det ju inte vår bil!

Vägarna gick uppåt, sedan gick det nedför. Vi körde över bergen och dal medan världen blev allt mer lik en bild hämtad hämtad ur en saga. Snön täckte alla grenar och färgade allt vitt. Men det vackraste var kontrasten mellan det mörka, bruna stammarna och barren på granarna och den vita, ljusa snön.

När vi kom fram till Leksand valde vi att köra in i staden. Vi gick runt och såg in genom skyltfönstrena på de små lokala butikerna. Vi såg två äldre damer kommer åkandes på varsin spark på den vita snön. De hade små väskor med sig som de antagligen skulle använda för att packa varor i och de båda var på väg mot mataffären. Jag tror inte de kände varandra men de möttes, hälsade och åkte vidare.

Vi bestämde oss för att gå in och fika på Siljans konditori som låg mitt i staden. Det var ett mysigt litet fik men väldigt populärt. Vi beställde varsin bakelse och satte oss ned vid ett bord, längst in i fiket. Vi satt där och pratade och tittade på folket som gick förbi utanför fönstret. Det var då telefonen ringde från sjukhuset och de bad mig komma in och arbeta på natten, vilket jag gick med på. Sedan blev det dags att gå vidare.
Vi gick ner till vattnet och ut på bryggan vid en strand. Bergen var snöklädda och sträckte sig upp mot himlen och vi stod där och såg på solnedgången medan den färgade molnen på himlen ljust lila. Hela välden blev lätt blåfärgad men ingen solnedgång denna gång. Det var för mycket moln för det. Men det var vackert ändå. Välden var nästan svart/vit.
Isen täckte sjön och ett tunt snötäcke lång på isen. Det var väldigt kallt i luften, så kallt att vi valde att låta bli att göra upp vår eld och grilla korv, som vi hade planerat. Istället stod vi där och såg på den vackra naturen. Andreas berättade även att han hade vart här när han var liten. Och han fortsatte med att berätta gamla minnen från den här platsen. Det var riktigt mysigt. Tillslut var vi tvungna att gå tillbaka till bilen för att värma oss.
Sent på eftermiddagen började vi röra oss hemåt igen. Ett lätt snöfall fyllde luften och mörkret blev allt mer tilltagande. När vi kom upp på toppen av ett berg som vägen gick över, började framrutan sakta frysa och bilda en frostig hinna på glaset. Vi såg ingenting så vi blev tvungna att stanna på ett mötesplatsområde för att värma upp bilen och skrapa rutan igen, innan vi kunde fortsätta. Det var riktigt obehagligt att köra på en kolsvart väg med en framruta som sakta frös igen. Som tur var fanns det nästan inga andra bilar på vägen så vi kunde köra sakta fram till mötesplatsen. Men då kanske du nog förstår hur kallt det var!
När vi kom hem igen gjorde vi i ordning middagen och jag började förbereda mig för min långa natt på sjukhuset. Jag gjorde i ordning frukost och tog fram mina arbetssaker som jag har undanplockat i en låda här hemma. Till sist tittade jag på klockan, halv åtta på kvällen, min dag hade precis börjat.

Petra Elisabeth

Follow me on: Facebook | Nouw | Instagram

Gillar

Kommentarer

Maria ,
hej och god fortsättning mysigt att ha bilen / kram Maria
www.iahoglund.blogg.se
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Hej! god fortsättning! Jo det har vart mysigt 😊 Kram!
nouw.com/petraelisabeth