Slottjakt i Skåne

När jag vaknade visste jag att det var dags för en dag med äventyr. Kameran var laddad och nedpackad, kläderna låg framme på stolen i rummet och bilen stod utanför med fylld tank. Det var bara att göra sig i ordning, äta frukost, sen börja dagen.
Vi hade vart inne på Google maps kvällen innan för att se var vi skulle åka. Det var då vi hittade tre slott som vi utgick ifrån för att skapa en rutt genom Skånes landskap.
Vi besökte tre slott, Svenstorps slott, Hjularöd slott och Vittskövle slott. Den ena finare än den andra. Speciellt det sista slottet vid Vittskövle. Teglet var slitet och färgat av ålderdom, på fasaden slingrade sig murgrönan in i varje spricka och på gaveln sköt ett stort torn upp mot den gråa himlen. Dessutom var slottet inringat av en stor vallgrav. Vi gick omkring på området och fotade. Jag från marken och Jocke från luften. Här nedanför kan ni se en av hans bilder över slottet.
Vi spenderade hela dagen med att åka längs Skånes öppna landskap, med hög musik dunkandes i högtalarna. Men när dagen började övergå till kväll, var det dags för middag. Vi hade kommit ända till den Östra sidan av Skånes län vid det laget och bestämde oss för att åka in i Kristianstad för att hitta en restaurang. Det blev varsin burgare, den var gudomlig!
Det blev en underbar första dag här nere och det här var bara dag ett. Jag ser fram emot vad morgondagen har att bjuda på!

Petra Elisabeth

Follow me on: Facebook | Nouw | Instagram

Gillar

Kommentarer

Maria ,
Underbart !! Fina bilder 😻
www.iahoglund.blogg.se
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Tack så mycket! 😃
nouw.com/petraelisabeth