Snöstorm på Öland 》Del 4

Du vet de där första solstrålarna som tränger genom de mörka molntäcket när vintern börjar lida mot sitt slut? Idag fick vi se de första solstrålarna efter den långa snöstormen. Det var en helt underbar känsla att känna solens varma strålar mot kinderna och jag fylldes av en underbar glädje som spred sig i genom hela kroppen! Så synd bara att vi inte fick njuta så länge...

Solljus och hemfärd 

Vi bestämde oss för att denna dag var den sista dagen här på Öland. Du förstår, idag var en fin dag. Det blåste mindre, nästan ingenting. Och mellan de tunga målnen sipprar solstrålarna igenom och skapade ränder av ljus i det mörka molntäcket. Men enligt väderleksrapporten skulle detta bara gälla idag. De nästkommande dagarna skulle innebära ännu mer snökaos. Så därför passade vi på att ge oss ut på vägarna idag, även fast det känns lite i hjärtat att sätta sig i bilen en sån här vacker dag.

Men först passade vi på att se hamnen i vintersolen.
Vi gick ner den vanliga vägen, ner mot hamnen. Denna gång med packning på ryggen och med klar sikt. Helt plötsligt kändes vägen inte lika lång, det var lätt att gå och redan efter hälften av vägen kunde vi se hamnen på andra sidan det platta landskapet och redan då kändes det som att vi var framme.
Då och då kom en vindpust som fick den lätta pudersnön att virvla upp och sprida ut sig. Men för det mesta var det lugnt. Det kändes nästan konstigt efter den hårda stormen som har varat i flera dagar. Till och med den, antagligen, normala vindpust kändes lugnt och rosam.
Vi gick ut längs stranden som ni nu har sätt på flera bilder här på bloggen under de senaste inläggen. Men denna gång kan ni nog se hur det ser ut här egentligen. Landskapet är väl inte riktigt igenkännärligt. Snön gör att det ser ut som att vi befinner oss på Antarktis eller nått liknande ställe där det är snö och is så långt ögat når. Men jag tycker att det är vackert i alla fall.
Tillslut blev det dags för oss att packa in de sista väskorna i bilen och börja vår resa hemåt. Det skulle bli en lång bilresa men förhoppningsvis skulle det gå fortare än resan på vägen hit. Jag hade redan gjort i ordning för mig i baksätet av jeepen med filtar, plattan och min kamera så att jag skulle kunna redigera bilder på vägen hem. Det var bara att hoppa in i bilen och börja färden längs de snöklädda vägarna.

Tänkt vad annorlunda denna resa blev. När vi satt i bilen på väg ner till Öland hade vi aldrig kunna föreställa oss vilka väder-äventyr vi skulle få vara med om. Om vi hade vetat hade vi kanske tagit beslutet att stanna hemma, men jag är glad över att vi inte gjorde det. Det har verkligen vart en annorlunda semester med spänning och nervositet över saker och ting som vi i vanliga fall tar för givet. Elektricitet, värme, vatten och ljus har stått överst på prioriteringslistan och vi har hela tiden förberett oss på att nått av dessa skulle försvinna. Ja, det har minst sagt var spännande!

Petra Elisabeth

Follow me on: Facebook | Nouw | Instagram

Gillar

Kommentarer

Jagochminahjärtan
Jagochminahjärtan,
PetraElisabeth
PetraElisabeth,