Snöstorm på Ölnad 》Del 3

Att vara helt strandsatt mitt ute i ingenstans har verkligen sina fördelar och nackdelar. Nackdelarna är kanske ganska självklara. Det finns ingen kommunikation, mänsklig kontakt eller hjälp ifall det skulle inträffa någon olycka. Derremot har man hela världen för sig själv.

Nattexpedition 

Det var natten mellan dag två och tre här på Öland och stormen hade börjat avta även fast det fortfarande blåste kraftigt och kom lite snöskurar då och då. Vi hade klätt oss med tre gånger kläderna, termobyxor och dubbla mössor samt utrustat oss med pannlampor. Vi skulle ge oss ut i natten och utforska omgivningen.
Vi tog oss ner till Kårehamn som var hamnen där vi hade parkerat bilen eftersom vi inte kom in på vägarna till huset. Där nere blåste det desto mer! Snön yrde runt oss och pannlamporna skapade en tunnel med ljus framför våra ansikten, som ett ljussken i ett rökfyllt rum.
Vi gick runt bland de röda stugorna som var klädda av snö som hade fastnat i varje träklädd list på fasaden. Det var som att gå runt i en vintersaga om hustomtar och magiska vinternätter. Jag tog upp kameran för att fånga den magiska stämningen på bild.

Det var dags att testa min kameras kapacitet till max. Eller min skicklighet, beroende på hur man ser det. Det var snö som skapade en suddig bild, mörker som inte gjorde det hela mycket bättre. Dessutom blåste det kraftigt som fick kameran att skaka. Det var som sagt inte det bästa väderförhållandet för att producera bra bilder. Men det var också det som gjorde det hela så roligt!

Dessutom var det ett sånt fantastiskt ljus från utebelysningen på husen, lyktorna i hamnen och sedan våra pannlampor. Jag var helt enkelt bara tvungen att fotografera, även fast min kamera inte är särkillt glad i kyla och luftfuktighet.
Till slut bad jag min pappa ställa sig som modell ute på bryggan för att jag skulle kunna ta kort på honom med allt ljus. Jag tyckte själv att bilderna blev ganska bra! Jag lyckades fånge den där mystiska känslan i alla fall! Och det var ju det jag ville.
En öde hamn mitt i natten kan verkligen vara med spännande och kuslig än en kyrkogård. Trotts det kände jag mig alldeles lugn där i stormen. Det här är en miljö som jag är van vid från när jag växte upp. Det är en plats som innehåller glädje, hafsvind och sommar. Trotts att det är kolsvart, snöstorm och vinter, försvinner aldrig riktigt sommaren från denna plats. Jag kan knappt vänta till att våren börjar rulla in och tills jag frå spendera hela sommaren på denna underbara plats. Ibland vill man bara att tiden ska gå fortare, ibland vill man att den ska stå still.

Petra Elisabeth

Follow me on: Facebook | Nouw | Instagram

Gillar

Kommentarer