Solnedgång vid Öländska kusten

Första kvällen här på Öland spenderades på Ölands östkust i solnedgången. Vi hade haft en slappardag i värmen i soffan på verandan. Läst bok, lyssnat på musik och bara tagit det lugnt. Men eftersom det var första kvällen och vår stuga ligger ett stenkast från havet, bestämde vi oss för att gå ner och fotografera solnedgången.

Jocke hade med sig sin drönare och jag min systemkamera. Medan hans drönare steg mot den allt mörkare himlen passade jag på att gå längre ned på stranden för att fånga de vackra nyanserna av rosa, orange och blått.

Jag fann en naturlig brygga av stenar som sträckte sig ut från stranden och jag bestämde mig direkt att detta var objektet för mina bilder. Jag hoppade från sten till sten för att ta mig längst ut. Det var en aning halt från vågorna som hade sköljt upp över dem och jag fick vara försiktig för att inte halka. Men när jag fick se resultatet av bilderna var det helt klart värt det!

När jag stod där ute, mitt uppe i min egna Photoshot fick jag en hälsning av Jocke som flög förbi med sin drönare. Drönaren är utrustat med en kamera som han använder för att ta sina bilder och på sin skärm som han styr med, kunde han därför också se mig. Jag är överlycklig över att min kamera fångade det här ögonblicket, då jag sträcker mig för att vinka till honom när han flög förbi. Det beskriver oss väldigt bra. Vi både får utlopp för vårt kreativa skapande, på vårt egna unika sätt.

Det var en helt fantastiskt kväll. Den svala kvällsbrisen fick små vågor att bryta det annars helt stilla havet. Värmen från den fina dagen dröjde sig kvar och bidrog till vårkänslan. Och vi vandrade tillbaka till stugan över ängarna i skymningsljuset.

Petra Elisabeth

Follow me on: Facebook | Nouw | Instagram

Gillar

Kommentarer

Åse
,
Vilka magiska bilder, wow
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Marie,
Ohh vackra fina ÖLAND, det är så fint där snyggt fångade bilder
sweetwordsbymirre.com
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Det är verkligen vackert här! 😊 Tack!
nouw.com/petraelisabeth