Solnedgången på västkusten

Det var dag två här i Skåne och denna morgon var planera att åka längs den vackra kusten. Vi hade bara ett mål med dagen och det var att ta sig ner till Landskrona för att besöka Landskrona Citadell och att äta middag inne i staden. Sen, ifall vi hittade något intressant på vägen, skulle vi stanna till.

Det blev en del stopp. Vi stannade vid en stor Borg. Ett torn som sträckte sig mot himlen och tog en avstickare vid en flod vid namn Råån som slingrade sig ner mot vattnet genom en liten by. Allt var så vackert. Och att det var klarblå himmel, solsken och sensommar värme bidrog även det till en härlig utflykt längs kusten.

Tillslut kom vi fram till Landskronas citadell. Vi parkerade bilen och promenerade längs vattnet, över de små broarna som gick över vallgravarna och sedan gick vi in i slottsområdet.

Kameran användes flitigt och såklart startade Jocke sin drönare för att ta några bilder från luften. Så här nedanför kan ni se hur stort slottet faktiskt var!

Innan vi gick tillbaka mot bilen tog vi en promenad genom staden för att hitta en restaurang där vi kunde äta middag innan hemfärd. Vi hittade ett väldigt mysigt krypin där vi slog oss ner vid ett stort fönster med utsikt över restauranggatan.

Vi hade ätit klart lagom till att solen hade börjat gått ner. Och medan vi var påväg till bilen bestämde vi oss för att passa på att fotografera solnedgången på en helt magisk utsiktsplats som vi hade åkt förbi tidigare på dagen. Så sagt och gjort hoppade vi in i bilen och satte fart mot solnedgången.

Vi parkerade vid vägrenen och klev ut. Solen var precis påväg ner bakom en av kullarna långt borta vid kusten och färgade dem i nyanserna av rosa och orange. Jocke lyfte drönaren och flög ut med den över det vackra landskapet. Jag tog fram min egen kamera för att dokumentera den vackra solnedgången.

Det var nästan svårt att ta in hur vackert det var. Solstrålarna sken i dimman som började forma sig i dalarna. Vågorna bröts mot den klippiga kuststräckan och himlen blev allt mer rosa. Jag var otroligt glad att vi hade bestämt oss för att ta den lilla omvägen som krävdes för att komma till den här platsen. Tänk om vi hade missat detta. Det blev ett perfekt avslut på en perfekt dag!

Petra Elisabeth

Follow me on: Facebook | Nouw | Instagram

Gillar

Kommentarer