Sommar på Öland Dag 2

Det är dag två här på Öland och jag tänkte kalla detta lilla inlägg "tre stopp på vägen hem"

Det var dag två här på Öland! Vi sov riktigt länge och vaknade framåt lunch, haha. Men det är ju semester så det är okej. När vi väl var vakna insåg vi att det var strålande sol, varmt och praktiskt taget vindstilla. Det var väder ägnad en utflykt.

Vi plockade i ordning ryggsäckarna med badkläder och kameran (ett måste i min värld) och sedan hoppade vi in i bilder och rullade iväg längs grusvägarna. Destinationen som var utpekad på kartan var den kilometerlånga sandstranden Böda sandstrand på norra Öland.
Vi hade tittat ut en plats norr om det populära turistparadiset för att komma ifrån alla husvagnsmänniskor. Och när vi väl kom fram såg vi att det hade vart värt det. Vi var nästan ensam på stranden vilket var underbart!
Vi ställde upp solstolarna och intog våra positioner i den gassande solen. Sedan satt vi där och njöt av värmen, lyssnade på vågornas lugna brus och kände doften av salt från havet.
Självklart kunder vi inte gå här ifrån utan att fotografera lite också. Pappa och jag lekte lite med vår utrustning på stranden, tog bilder och jag ställde upp som modell för att pappa skulle ha någonting att fotografera.

En bild från 3 vinklar.

Det sista jag gjorde var att ställa upp mitt stativ för att ta den officiella instagram bilden från denna fina plats. Jag satte på tiden på 10 sekunder innan jag sprang till den platsen jag hade kollat ut för att posera för bilden, haha! Mina föräldrar satt och såg på och de småskrattade när de såg mig springa fram och tillbaka på stranden.
Vid ett av tillfällena, när jag tog bilden till vänster, fick jag ögonkontakt med mina föräldrar som satt i sina solstolar på stranden. När bilden var tagen tog jag ett prång tillbaka mot kameran och i nästa sekund låg jag på mage med ansiktet ner i sanden och med en enorm smärta som spred sig genom foten upp i benet. Jag hade slagit i tårna (eller tån) i en sten på stranden och det gjorde fruktansvärt ont!
Jag satte mig upp, stapplade iväg ner mot vattnet för att kyla foten i det svala vattnet och det dunkade så hårt att jag var förvånad över att det inte skapades vibrationer på vattenytan.
Nu i efterhand förstod jag att det var i denna stund som jag bröt en av mina tår.
Vi bestämde oss för att röra oss hemåt efter det.
På vägen hem åkte vi förbi en riktigt vacker plats. Det var ett café som låg på stranden ner mot vattnet.
Caféet hette Café Haget och såg väldigt inbjudande ut. Mina föräldrar tittade på mig och undrade ifall jag ville åka hem men jag sa att jag antagligen skulle ha lika ont hemma. Det var bättre att ha ont och göra något mysigt samtidigt. Så vi gick in för att fika.
Min pappa beställde en smörgås med kaffe medan mamma och jag valde varsin skål av deras egna jordgubbar med glass. Hon med smak av jordgubb och jag choklad.
Det var sååå gott! Jordgubbarna var alldeles illröda och smaken var söt som socker. När jag smakade på dem värkte det i kinderna och jag kunde inte låta bli att le, vilket gjorde det hela ännu värre. Men det var värt det!
Vi satt där och mös i solskenet, såg bådar flyta förbi ute på havet medan vi njöt av våra jordgubbar. Sedan fortsatte vi hemåt igen.
När vi kom närmare hem var det dags för utflykt nummer tre denna dag. Dock var det helt spontant. Vi svängde av på en liten väg där det stod Raukar på en skylt. Och när vi kan fram möttes vi av stora fina Raukar som sträckte sig ut längst kusten. Det var så vackert här och jag var bara tvungen att ta en bild! Ja, eller flera.
Jag bad pappa hålla i kameran medan jag ignorerade min dumma tå och klättrade upp på en stor rauk vid vattnet. Sedan sa jag åt honom att fotografera.
Så värt det!
Vi avslutade dagen hemma med middag, omläggning av min tå medan manna gick ut och sprang (utan mig, suck) sedan arbetade vi på tomten resten av kvällen. Det var en riktigt underbar dag! Jag slår vad om att min tå kommer fungera utmärkt igen om några dagar så jag tänker inte räkna in den lilla incidenten i utvärderingen. Dagen var perfekt!

#sommar #nouwoutfit

Petra Elisabeth

Follow me on: Facebook | Nouw | Instagram

Gillar

Kommentarer

Paulina,
Åhh vad mysigt! 😍 Det är så kul med sådana där utflykter som är lite obestämda. och Öland är ju så fint🌸
paulinageidenmark.devote.se
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Tack, ja det var mysigt! 😃 Ja det är riktigt roligt! Älskar när det är spontant och på känsla. Det är lite min grej haha 😊 Öland är verkligen underbart vackert 😊
nouw.com/petraelisabeth
PatricciaBergsten
PatricciaBergsten,
Åh gud va roligt att resa. Och att stoppa på vägen! Kul!
nouw.com/patricciabergsten
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Ja det var roligt! 😊
nouw.com/petraelisabeth
Kamilla,
Härliga sommarbilder. Ha en fin fredagskväll.
kamillaskamera.com/
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Tack så mycket! 😊 Detsamma 😃
nouw.com/petraelisabeth
Jagochminahjärtan
Jagochminahjärtan,
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Tack så mycket! 😊
nouw.com/petraelisabeth
sweetwords
sweetwords,
Ohh ajaj hur gick det med fossingen och jättefina bilder. SÅ Ölandslika bilder med
nouw.com/sweetwords
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Jo, det gjorde ont! Men det känns mycket bättre idag så hoppas att det blir bra snart! Tack så mycket 😃
nouw.com/petraelisabeth
bylolloz
bylolloz,
åh vad underbart! vilka bilder!!
nouw.com/bylolloz
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Tack så mycket! 😃
nouw.com/petraelisabeth
charlottesandberg
charlottesandberg,
Så många fina bilder 😍😍📸
nouw.com/charlottesandberg
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Tack så mycket! 😃
nouw.com/petraelisabeth
jenniferlinneaa
jenniferlinneaa,
men åh va fint!
nouw.com/jenniferlinneaa
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Lexochlogan
Lexochlogan,
ölsnd är ju så vackert skulle vilja åka både dit och till Gotland nån gång
nouw.com/lexochlogan
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Ja, det är verkligen vackert! Det måste du göra. Det är två av mina favoritplatser i Sverige! Har spenderat mycket tid i min uppväxt på Gotland och det är ett helt underbart landskap. Öland har jag precis börjat upptäcka och jag har fallit pladask för denna lilla ö 😊
nouw.com/petraelisabeth
Jenniey Love ,
Wow så mysigt😍 Jag hoppas verkligen få uppleva Öland någon gång. Kramiz❤
prinsessanjenniey.blogg.se
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Det var så mysigt! 😃 Ja, du borde åka hit! Det är så vackert! Ifall du åker hit någon gång så sväng förbi Kårehamn. Det är här vi har stuga 😊 Kram!
nouw.com/petraelisabeth