Sommar på Öland Dag 5

Äleklinta, den vackraste kuststräckan på Öland.

Jag ligger lite efter med inläggen här på bloggen och ber om ursäkt för det. Men jag ville ändå berätta för er om det som har hänt sedan senaste inlägget. Och jag tänkte börja med dag 5 här på Öland.

Dag 5 var en loppisdag och en utflykt till Äleklinta som ska vara den vackraste kuststräckan här på Öland. Vi började vår resa mot kusten men bestämde att vi skulle stanna på alla ställen på vägen där vi såg en skylt med "Loppis" på.

Det var en hel del kan jag lova! Jag tror jag räknade till att vi gick på 7 loppisar.

Någon som känner igen KODAK FILM? Om jag inte hade vart så inne i fotografi hade jag nog vart för ung för att veta vad det var.

Vi hittade sååå mycket fina saker! Jag blev verkligen imponerad över allt fint som folk vill göra sig av med. Synd nog var det några handlare som ville ha dyra priser för vissa saker så vi köpte egentligen inte så mycket. Det slutade med att mamma köpte tre plåtburkar i Kockums design, en hängkruka, nyplockade bigarråer att mumsa på under färden. Jag köpte en gammal skomakarlåda som var i väldigt gott skick. Jag ska använda den till ett litet projekt som jag håller på med.

Vid en av loppisarna (vet inte om det är korrekt att kalla det "loppisarna") träffade jag en dam som blev riktigt intresserad när hon fick reda på att jag bloggade och dessutom var inriktad mot fotografi. Hon bad mig att fotografera några av hennes saker som hon sålde och berättade historier om dem. Till exempel hade Drottning Silvia och Kungen kommit förbi för att se på en stor vas som prydde ingången till loppisen. Den var blå/vit med otroliga detaljer från Kina. Den var verkligen speciell.

Jag fick hennes mail så att jag kunde skicka bilderna.

Vi fortsatte genom loppis efter loppis. Till sist kom vi fram till Äleklinta och började vår promenad längs den vackra kuststräckan.

Den otroligt vackra stenstranden vägde verkligen upp beskrivningen av platsen. Det var som att vara på en annan planet på många platser. Det var verkligen en otrolig stenstrand. Men det var inte förrän vi kom upp på den stora berget som vi fick uppleva kusten på riktigt.

Du förstår, längs hela stranden reste sig en brant vägg upp till en stor kulle som löpte längs hela kuststräckan. Där uppe ifrån var det otroligt vackert! Vi gick längs grusstigen som löpte bredvid den branta kanten. Och vi såg solen sjukna längre och längre ner mot horisonten.

Vi stannade till då och då för att sätta oss längs klippkanten och se på den vackra utsikten innan vi fortsatte. Till slut slog jag mig ner i gräset för att bara njuta.

Det var så varmt och kvällssolen värmde mot min hud. Då och då kom en ljummen kvällsbris utifrån havet och rufsade om mitt hår. Sedan blev det stilla igen. Den här platsen var verkligen perfekt. Solen var på väg ner mot horisonten där ute på havet och jag hade en 180 graders vinkel av blått hav framför mig. Äleklinta, hit måste jag åka igen.

Petra Elisabeth

Follow me on: Facebook | Nouw | Instagram

Gillar

Kommentarer

Michelle,
va härligt o fina bilder 🌸
www.michellefrandell.blogg.se
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
theamartinsson
theamartinsson,
Vilka härliga bilder!! 🌸
nouw.com/theamartinsson
PetraElisabeth
PetraElisabeth,