Stockholm Street Food 2019

Finns det något bättre än mat? Jo, det hade kanske vart en stor matfestival!
Den här helgen var det dags för den årliga Stockholms Street Food festivalen och det innebar att Kungsträdgården var fylld med ca 80 stycken olika food trucks med gudomliga maträtter.

Jag hade nämnt det för mina föräldrar tidigare i veckan och när det väl började närma sig hade de pratat ihop sig med Sussi och Kenneth för en kväll fylld med mat och umgänge. Inte långt senare satt vi på tunnelbanan på väg in mot Kungsträdgården.

Jag visste redan av Kungsträdgården skulle vara fylld med folk p¨å grund av den här matfestivalen. Därför passade jag på att ta med mig kameran och dokumentera festligheterna som pågick. Det bidrog även till några nya möten med människor som jag antagligen aldrig hade pratat med annars.

Efter att vi hade gått runt på området ett tag, spanat in alla food trucks och diskuterat vad vi skulle äta, beställde vi oss för varsin maträtt. VI hade fastnat för olika rätter som låg på olika sidor av området. Så vi spred ut oss och bestämde oss för en mötesplats där vi skulle sätta oss ner för att äta. Själv bestämde jag mig för en hamburgare som jag köpte hos Joppes Food. Mums säger jag bara!

Vi stod och pratade en lång stund efter att vi hade ätit. Tog ett varv till inne på området för att få inspiration till nya matställen i Stockholm och avslutade vår runda framför en liten vagn där "STOCKHOLMS BÄSTA CRÊPES" stod med stora bokstäver. Jag som aldrig har ätit crêpes blev jätte taggad när jag hörde att sussi också var sugen. Så vi ställde oss i kö för varsin crêpes fylld med nutella banan och jordgubbar.

Jag började även tala med killen som gjorde i ordning maten. Han berättade om att de snart skulle öppna en restaurang på söder och att de höll på att arbeta med sin hemsida inför öppningen. Det hela slutade med att jag lovade att skicka bilderna jag tog till honom så att de kunde använda dem till sin hemsida. Här uppe ser ni tre av dem jag tog.

Det var gudomligt gott! Vi åt upp våran andra maträtt för kvällen och bestämde oss för att röra oss in mot Gamla Stan för att fortsätta kvällen på en mysig bar i de gamla kvarteren.

Det var en underbar kväll med många bilder, god mat och härlig umgänge! En perfekt höstaktivitet med vänner om ni frågar mig!

Petra Elisabeth

Follow me on: Facebook | Nouw | Instagram

Gillar

Kommentarer

Michelle,
Älskar matfestivaler! Måste haka på några sånna här i Melbourne när jag får chansen. Saknat dem!
mischakaros.blogspot.com/
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Åh jag med! Det måste du verkligen! Det är verkligen den perfekta kombinationen, fest och mat 😃
nouw.com/petraelisabeth